събота, 1 юни 2013 г.

Актуално

Бойко Борисов: „Трябва повече да се мисли и да се работи и по-малко да се говори“

Поуката за ГЕРБ е, че трябва повече да се мисли и да се работи и по-малко да се говори. Това каза в интервю пред радио К2 Бойко Борисов. Ако някога хората гласуват отново доверие на ГЕРБ да бъде управляваща партия, няма да се допускат отново същите кадрови, личностни и поведенчески грешки, обеща експремиерът.
Бойко Борисов заяви, че не е оптимист за бъдещето на България. Според него българите ще оценят направеното и построеното от ГЕРБ, защото то се вижда. Ако народът знаеше, че ДПС и "Атака" ще са заедно и ще подкрепят кабинет, изборите нямаше да бъдат с този резултат, обясни Борисов. Той каза, че на следващите избори няма да е такъв резултатът.
Кабинетът „Орешарски" се ползва и с мълчаливата подкрепа на Иван Костов и Меглена Кунева. Новата Тройна коалиция - БСП, ДПС и "Атака", се държат като една партия в Парламента, подчерта Борисов. Той каза, че ГЕРБ освен, че е първа политическа сила, според вота на гражданите е и единствената опозиция в Народното събрание. Атака и ДПС играят театър за пред българските избиратели, но иначе във всички свои действия се подкрепят една друга.
Бойко Борисов попита как и откъде „бедната и опозиционна" партия "Атака" има финансов ресурс да поддържа собствена телевизия, да има толкова много журналисти и скъпа техника.
Грехът на телевизия „СКАТ" е, че наложи Волен Сидеров и го направи национален фактор, обясни Бойко Борисов. Според него, ТВ „СКАТ" трябва да се извинят на своите зрители, че толкова години са ги заблуждавали, че Волен Сидеров е герой.
Бойко Борисов помоли Пламен Орешарски да се държи като премиер на България: „Г-н Орешарски, Вие сте премиер, не сте опозиция, утре адвокатите по „Белене" ще отиват и ще кажат - ето какво каза техният премиер, значи той знае, че са виновни. Моля Ви, стига сме подарявали пари на българския народ". Заради АЕЦ „Белене" и „Цанков камък" НЕК имала близо 2,5 милиарда задължения.
Медиите на ДПС умишлено хвалеха ГЕРБ, когато беше управляваща партия, за да създадат усещането, че има медиен контрол и че има диктатура. За радост този мит се разпадна „като къщичка от лед при слънчеви лъчи", каза още експремиерът.
Според лидера на ГЕРБ, Цветан Цветанов си е получил урока и партия „ГЕРБ" си е извадила добри поуки от грешките. Борисов каза, че Цветанов не го злепоставя и застрашава. „Разтворете учебниците на КГБ, на Държавна сигурност и ще видите как се правят активни мероприятия, как се манипулира общественото мнение, как се разрушава имиджът на един човек", допълни бившият премиер.
Бойко Борисов заяви категорично, че няма профил в социалната мрежа „Фейсбук", който да призовава към бунтове. Лидерът на ГЕРБ допълни, че пресцентърът на партията не поддържа негов профил. „10 пъти са ми правили фалшиви профили", отсече Борисов пред „Радио К2".