вторник, 11 юни 2013 г.

Разкрития

Бойко хвърчал 100 часа само с "Кугар"-а

За участие във футболни срещи, развлечения и партийни дела са били използвани най-често Първото прелитане на Бойко Борисов със самолет на военните е регистрирано на 10 август 2009 година, когато полетът е от София до Варна за честването на 130 години от създаването на българските ВМС.
самолетите на ВВС от кабинета “Борисов”, пише “Телеграф”. Вестникът се опзовава на официалната справка от военното министерство за използването на транспортните машини “Спартан” и хеликоптерите “Кугар”.

През 2011 година пък за футболен мач със звездите от САЩ 94 тогавашния премиер е използвал “Спартан”. Ден преди събиитето, чийто организатор е Йордан Лечков, самолетът каца на летището Безмер.

Седмица по-рано пък самолетът е летял по направлението Безмер-Бургас-София за “нуждите на Правителствения протокол”. В края на октомври пък експремиерът долита на “Кугар” до базата в долна Митрополия, за да отиде след това до Плевен, където е имало среща с актива на ГЕРБ по повод предстоящите избори за кмет.

Военните машини масово са прелитали до държавните резиденции, най-често до Евксиновград, откъдето е облитал Балчик и Шабла, докато официално Борисов е инспектирал пътни отсечки в региона.

На 17 май 2012-а три хеликоптера изпълнили специалната задача да закарат ВИП гости до "Евксиноград", после до ловното стопанство "Воден" край Шабла, после до Свещари и накрая до Балчик . Най-вероятно става въпрос за делегацията от Катар.