сряда, 5 юни 2013 г.

Мозайка

Вижте къде в Лондон ще живеят Божков и Софиянска! Видео

Младоженците Ива Софиянска и Антон Божков ще живеят в апартамент в лондонския квартал
„Канари Уорф", купен за повече от 3 милиона евро от Васил Божков, съобщи сайтът за българи във Великобритания marsmedia.org.

Младите тепърва ще обзавеждат любовното си гнездо. Те са се запознали в Лондон преди 4 години и са живели заедно през цялото време.

Емигранти, живеещи от дълго време на Острова, коментират, че да живееш в „Канари Уорф" е все едно да се заселиш в бизнес център „Младост" в София, само че в лондонския квартал е стотици пъти по-скучно и неприветливо, отколкото в софийския.

В него все пак живеят хора „с бели якички", чието ежедневие се вмества в курса от вкъщи на работа и от работа вкъщи. Има ресторанти и барове, в които животът напомня дейностите в социалната мрежа LinkedIn - всеки прави някаква кариера, дори и когато пие двете си бири след работа. Ако сте купонджии или младо семейство, избягвайте този район, съветват запознати. За кариеристи той предлага всички удобства, но тези удобства не са привлекателни за всеки.

„Канари Уорф" е деловият квартал в Източен Лондон. Той е главният конкурент на историческия финансов център - Лондонското сити. Там е трудно да намериш жилище с повече от две спални, което да не струва от 600 паунда на седмица нагоре. Обстановката е „стерилна", според отзивите. Ако ви е омръзнало да живеете в мухлясали квартири, „Канари Уорф" е мястото, където ще намерите чисти и спретнати жилища. Повечето сгради са по-млади от 20 години, голямата част от тях са лъскави и високи.

През уикендите е безлюдно, когато там нищо не работи, а често пъти не работи и метрото. Самият квартал се намира на Кучешкия остров (Isle of Dogs). На него са разположени трите най-високи сгради в цяла Великобритания: One Canada Square, 8 Canada Square и Citigroup Centre.