петък, 14 юни 2013 г.

Скандално!

Шок! Делян Пеевски става шеф на ДАНС!

Парламентът избра Делян Пеевски за шеф на ДАНС

Мощен протест срещу избора на Пеевски тази вечер!

Делян Пеевски е предложен за председател на ДАНС. Пламен Орешарски предложи
кандидатурата в парламента. Изненадващо в началото на днешното пленарно заседание беше вкарана точка за избор на председател на Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС).
Кандидатурата на Орешарски възмути до краен предел депутатите на ГЕРБ и те напуснаха пленарна зала.
В кулоарите на парламента експремиерът обяви, че това е краят на столетницата.

Парламентът избра Делян Пеевски за шеф на ДАНС

Той беше представен от премиера Пламен Орешарски в началото на заседанието на Народното събрание. Парламентът вкара изненадващо точката за избора в дневния си ред. "За" Пеевски гласуваха 114, а 10 бяха против.
Според последните промени в закона шефът на ДАНС вече се избира не от правителството, а от Народното събрание.

При идването си в парламента Орешарски предложи и структурна промяна в кабинета - вътрешният министър става вицепремиер.

Делян Пеевски - детето чудо!

Според официалната му биография Делян Пеевски е завършил право през 2003 г. Къде се е случило това, не е съвсем ясно, защото според различните източници той е учил или Нов български университет или в Югозападния университет "Неофит Рилски". Докато следва, Пеевски е парламентарен секретар на транспортното министерство в кабинета на НДСВ (на чието младежко движение е ръководител), както и в борда на "Пристанище Варна". По същото време името му се свързва с придобиването на спортната зала "Универсиада" в София и комплекса "Тотошанс" в Златни пясъци.
Към 2006 г. в биографията на Пеевски се твърдеше, че той е докторант по административен процес в ЮЗУ, каквато информация обаче няма в официалния регистър на образователното министерство. Пак според биографията на Пеевски, след като завършва, той работи като юрисконсулт в "Тиви глобус", а после за няколко месеца е адвокат в Благоевград и София.
На 13 април 2005 г. ВСС назначава Пеевски за следовател в икономическия отдел на Столичната следствена служба. Това се случва по "втория" начин – тъй като синът на Ирена Кръстева няма необходимия стаж, директорът на следствието към онзи Ангел Александров предлага Пеевски да бъде назначен "по изключение". Член на тогавашния състав на съвета си спомня как Александров (близък приятел на Ахмед Доган) се е борил "като лъв" за назначаването на сина на Ирена Кръстева за следовател.
Младият юрист е разпределен в икономическия отдел на столичното следствие. Пряк негов началник е Петьо Петров (известен в средите като Петьо Еврото), който тогава е зам.-директор,а от две седмици – директор. Името на Петров нашумя последно покрай разследването срещу издателите на "Труд" и "24 часа" Огнян Донев и Любомир Павлов (двамата тогава са в сериозен конфликт с Пеевски), което той водеше и което, както прецени прокуратурата, се оказа абсолютно незаконно. По това разследване Петьо Петров беше наложил на обвиняемите парични гаранции общо в размер на 650 хил. лв., който те трябваше да внесат в сметката на следствието в Корпоративна търговска банка.
Кариерата на Пеевски като следовател продължава седем месеца. През ноември 2005 г. ВСС го освобождава от поста, тъй като е назначен за зам.-министър на държавната политика при бедствия и аварии, където отговаря за държавния резерв. Източник на "Капитал" от службите за сигурност разказва, че случващото се в резерва по това време е било разработвано от ДАНС, но до конкретни обвинения така и не се е стигнало. След като разбрал за разследванията, Делян Пеевски обяснил лично на агентите от отдела за борба с корупцията, че няма смисъл да го разследва.

За умственият капацитет на Пеевски е показателна речта му от предизборен митинг на ДПС: " След 12 май ДПС взима властта, което значи, че вие ще бъдете добре, ще се грижиме за вас, ще имате работа. Нали искате да имате работа. Другото най-важно е, че на 12-ти измитаме ГЕРБ. ГЕРБ си отиват. Искате ГЕРБ, да си отидат, нали? ГЕРБ ви страхуваха 4 години. Страхуваха ли ви ГЕРБ? Отиват си", крещи още Пеевски, който е водач на листата в Стара Загора пред събралото се множество.
***

Протестиращите напуснаха срещата с Орешарски заради Пеевски

Министър-председателят Пламен Орешарски провежда среща с представители на
протестиращите в Министерски съвет.

В рамките на нея трябва да бъдат представени приоритетите на правителството, предвидени в Управленската програма. Част от представителите на протестиращите напуснаха срещата с премиера Пламен Орешарски заради избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС.
***

Президентът свиква извънредно Консултативния съвет по национална сигурност! Кредитът ми на доверие се изчерпа!

Президентът Росен Плевнелиев свиква извънредно заседание на Консултативния съвет за
национална сигурност (КСНС)
с единствена тема реформата в сектор „Сигурност“.
Заседанието на КСНС ще се проведе на 20 юни, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Във връзка с решението на парламента за избор на председател на Държавната агенция „Национална сигурност“, президентът Росен Плевнелиев отмени и участието си в церемонията по откриването на Дунав мост 2. 
Кредитът ми на доверие се изчерпа. Очаквах изборът на председател на ДАНС да бъде направен по прозрачен начин, а не за 15 минути. Настоявам Народното събрание да преразгледа назначението на Пеевски.

Това каза в обръщение президентът Росен Плевнелиев, часове след избора на Делян Пеевски за председател на държавната агенция.
***

ГЕРБ: Искаме извънредни парламентарни избори за Велико Народно събрание

От днес тръгваме с искане за извънредни парламентарни избори за свикване на Велико Народно събрание и за нова Конституция. Това каза в декларация от името на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов в парламента.

Зам. председателят на партията коментира, че с избора на Делян Пеевски Сергей Станишев е предал своите избиратели, които нямало да му простят.

Мощен протест срещу избора на Пеевски тази вечер!

Минути след като стана ясно, че Делян Пеевски е избран за шеф на ДАНС, възмущение заля социалните мрежи. Срещу бившия вече депутат от ДПС се надигна мощна протестна вълна в социалните мрежи. Спонтанно хората се организираха в група, която наброява около 15 000 души и расте непрекъснато.

Протестът “Не искам Пеевски за шеф на ДАНС” ще се проведе днес от 18,30 часа пред сградата на Министерския съвет
София, Ларгото, Министерски съвет, 18:30
Благоевград, Американския университет, 17:00
Бургас, сградата на общината, 18:30
Варна, сградата на общината, 18:30
Димитровград, сградата на общината, 18:30
Казанлък, Лъвовата чешма, 18:30
Ловеч, сградата на общината, 18:30
Пазарджик пред Полицията в 18:30
Перник, на площада, 18:30
Плевен, площад "Възраждане", 18:30
Пловдив, паметник Съединение, 18:30
Русе, площад "Свобода", пред общината, 18:30
Сандански, пред общината, 18:30
Сливен, сградата на НТС към общината, 18:30
Стара Загора, пред общината, 18:30

Колаж Алан Абдала, Фейсбук. По мотиви от обложката на албума Animals на Pink Floyd

От Фейсбук:)

...Очаква се по-късно през деня Митьо Очите да бъде назначен за шеф на МВР!
  ***
Vasil Lefterov
Това вече е прекалено. Щом аз, прявя група във ФБ (знаете ми мнението за ФБ :) ) значи е много зле. Разпространете групата. Трябва нещо да се направи.
ДПС държи ДАНС и ГДБОП. Атака им помогна като не гласува днес.
Пълен цирк.
Кажете НЕ!
***
Пламен Пасков
Господи, това си требе вече гражданска война!
Ако това не е майтап, то адаша Олигарски явно го кълват щъркелите по главата много силно...
Безнадежден е.
Стела Николова
МНОГО СИЛНО НИ УБЕЖДАВАХА ,ЧЕ ТРЯБВА ДА ДАДЕМ ТРИ МЕСЕЦА ТОЛЕРАНС НА НОВОТО ПРАВИТЕЛСТВО, НО ТО НАПРАВИ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО ДА БЕТОНИРА ВЛАСТТА СИ, А В СЪЩОТО ВРЕМЕ ОСТАВА ГЛУХО ЗА ИСКАНИЯТА НА ХОРАТА.НАЙ-ВАЖНИТЕ РЕШЕНИЯ В ДЪРЖАВАТА СЕ ОКАЗАХА, ДА ДАДЕМ ОТНОВО СЪЩИТЕ ПРАВА НА ДАНС, ДА РЕШИМ ЗА ТЮТЮНОПУШЕНЕТО И ТУРСКИЯ ЕЗИК И ДА УЗАКОНИМ БАРАКИТЕ НА ПОСЛУШНИЯ ЕЛЕКТОРАТ.А, КОНЦЕСИИТЕ, А ДЪЛГОСРОЧНИТЕ ДОГОВОРИ В ЕНЕРГЕТИКАТА, А ВЪЗМЕЗДИЕ ЗА БЕЗУМНОТО ОГРАБВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ, А ПРОМЯНАТА В ИЗБИРАТЕЛНИЯ КОДЕКС, ЗА КОЯТО 41-ТО НС "НЯМАШЕ ВРЕМЕ"?НАРОДЕ ИЗЛЕЗ И ИМ ПОКАЖИ БЪЛГАРСКИЯ ЛЪВ, КАКТО ГО НАПРАВИ ПРЕЗ ФЕВРУАРИ, ДОКАТО НЕ СА НИ ИЗГОНИЛИ ВСИЧКИ ДЕЦА ОТ СТРАНАТА! ИЗЛЕЗТЕ СОФИЯНЦИ И НЕ СИ ТРЪГВАЙТЕ ОТ ПЛОЩАД "НАРОДНО СЪБРАНИЕ"ВСЕКИ ДЕН БЕЗ ПРЕКЪСВАНЕ ДО ПОБЕДАТА!
Огън за това правителство!
...смятай Станишев какви ги е вършил и с какво го държат, за да се съгласи на това...
...Пеевски шеф на ДАНС, следващата стъпка на правителството ще е да обяви "Уикенд" за Държавен вестник
...A! мишките от Атака се появиха! ПР на деня: ГЕРБ осигури избора на  Делян Пеевски за председател на ДАНС
....Лошото мина.Страшното дойде.
Обновена: 16:02