събота, 29 юни 2013 г.

Разкрития

Тайният дневник на акушерката

Деца търсят родителите си! Списък взриви Фейсбук!

Списък с майки, които са раждали деца през 1993 г. и след това са ги давали за осиновяване, се
появи във "Фейсбук". Публикуван е в групата “Търсим се”, където осиновени издирват своите родители.Списъкът е съставен от акушерка в родилно отделение. Тя решила да записва имената на майките и историите им, за да може един ден да помогне, ако случайно някое от родените тогава деца реши да потърси биологичната си майка. Когато прочела за инициативата на “Търсим се”, решила да напише писмо, в което да разкаже поне накратко историята на биологичните майки. Публикувам го без съкращения:
Джефрие, почти албинос, около 19-20 години тогава. От бургаско село, роди момиченце два - три дни след 04.03.1993г. Кръсти го Денис.
Момиче от турски произход, имаше проблем с очите, постоянно се движеха. Бащата също беше от турски произход. Роди в Стара Загора здраво бебе около 3 кг. Остави го за няколко месеца, после разбрах, че го е взела, но дали не го е върнала не зная, защото не можеше да го занесе в къщи. Баща ѝ не знаеше, че е бременна, майка й казала, че баща й ще ги убие и двете.
Петя, ученичка на около 16 години. Роди на 04.03.1993 г. момиченце между 2,300 и 3,000 кг. Кръсти го на себе си - Петя Петева. Бащата е почти случаен войник, който се забавлявал за кратко с нея, после престанал да й пише. За бременността знаела само майката на Петя. Детето е родено в изолатора на АГ-клиника в Стара Загора, тъй като бременността не е била следена от лекар. Петя е раждала заедно с друга бременна от Бургас, която се казва Нана - от нея зная това.
Златка от село Зетьово – Чирпанско. Укриваше бременността си в Дом майка и дете в Стара Загора. Под натиска на майка си остави детето. Беше на около 19 – 21 години. Много мургава, но говореше с майка си на български. Роди момченце, едро над 3 кг. Не помня точната дата, но бебето е родено между 26 - 28 април. Кръсти го Ивайло. Изпадаше в истерии от мъка, че ще го остави, но накрая се отказа от сина си.
Руска, от бургарско село, вече имаше едно извънбрачно дете на 2 годинки – момиченце. Износи бебето си също в Дом майка и дете в Стара Загора. Имаше нормална бременност, роди през февруари 1993 г. момиченце, кръсти го Светла. Бебето беше с тъмна коса, здраво. Майката тогава беше на около 20 – 24 г. Много плака преди да тръгне от родилното. Просто майка ѝ и баща ѝ не я искаха с 2-ро извънбрачно дете с “неизвестен“ за обществото баща.
Готвачка в училищен стол в Казанлък (много простовата жена), омъжена с две деца. Забременява на училищен лагер, не ми е споделяла от кого точно. Роди на 04.03.1993 г. в Стара Загора и го остави за осиновяване, не зная пола на детето.
Златина, от Стара Загора на 20 г. Роди и остави за осиновяване недоносено момиченце - Ваня. Кръсти го на бащата Иван, който бил женен мъж с дете. Бебето е било дребничко, но много жизнено и здраво дете. Не помня точно кога е родено, може би през лятото (юни или юли) на 1993 г. Самата Златина има по-малка сестра и по-малък полубрат Ангел. Бебето е оставено за осиновяване в родилното, после преведено в дом майка и дете Стара Загора. Чух,ч е по-късно Златина се е омъжила и има друго дете, не зная дали ще се зарадва ако се срещне с Ваня.
Красимира, родена е през 1978 г. Металистка, забременява от непознат на някакъв концерт. Той дори не е знаел, че ще стане баща- Изключително пазена в тайна бременност. Бебето се ражда в 8-мия месец на 14. 02. 1996 или 1997 г. (не помня точно). Красимира си го е взела вкъщи и се опитала да си го гледа, но под натиска на родителите си след около 2 седмици или месец най-много го е оставила за осиновяване. Красимира е от Стара Загора, няма средно образование, средна на ръст с тъмна коса, бебето се казваше Роберта. Доколкото знам не е омъжена и няма други деца.”