петък, 28 юни 2013 г.

Актуално

Само психично болни и пияни заплашвали Борисов

Заплахи за живота на бившия премиер Бойко Борисов е имало и те са били отправяни
предимно от хора в нетрезво състояние или с психически заболявания.
Това стана ясно от справка, която вътрешният министър Цветлин Йовчев представи пред депутатите. Той отговори на въпрос на Антон Кутев за това дали в министерството има информация за това, че животът на бившия премиер е заплашен и дали самият Бойко Борисов не е подал сигнал в МВР, че животът му е в опасност.
Йовчев съобщи, че Борисов не е подавал сигнал в МВР, който да съдържа информация за готвено покушение. Във ведомството обаче системно постъпвали сигнали за заплахи за висши държавни служители, които службите проверяват съвместно. В голямата си част сигналите са неточни, не съдържат конкретика и не идват от надеждни източници.
Осем са сигналите със заплаха за живота на Борисов, с които МВР разполага.
Миналата година на тел. 112 в Благоевград е постъпил сигнал от мъж, който заплашил живота на бившия вицепремиер Цветан Цветанов и на Борисов. Криминалистите установили телефонния терорист – жител на с. Долно Българево, който по-късно е въведен за лечение в психиатрично заведение в Благоевград.  В Търговище са постъпили три последователни обаждания със заплаха към Борисов. Извършителят е установен. Това е жител от Омуртаг, който също имал психически отклонения. През февруари 2013 година мъж от Варна е съобщил че ще взриви Бойко Борисов. Мъжът обаче си е оставил всички данни доброволно, след което е бил задържан. Оказало се, че той е криминално проявен.

Борисов: Лудите са в Парламента


По думите на Борисов - въпросът не е само да бъдеш на власт за месец, два или три - това остава далеч в историята. „Не знам - дали на симпатизантите на БСП им е приятно, и дали са гласували - ДПС да им определя – кой ще им бъде на ръководните постове, а „Атака” и Волен Сидеров – дали изобщо ще бъдат на власт. С неговата наглост и желание да демонстрира как е хванал БСП и ДПС в хватката си, той прави изстъпления, които минават границата на приличието. Не знам - Цветлин Йовчев - какви луди и пияни са ме заплашвали мен, но лудите са там в парламента, и е можело да вземе мерки още там, на място”, каза Бойко Борисов.