събота, 8 юни 2013 г.

Тайни общества

Над 100 световни политици и бизнеслидери при "тайните" от Билдерберг!

Повече от 100 световни политици и бизнеслидери се събраха вчера за откриването на
тайнствената среща на Билдербергската група във Великобритания. Тази година сбирката се провежда в луксозния хотел "Гроув" край Лондон, любимо място за отдих на британските футболисти и семействата им.

Сред поканените са шефката на МВФ Кристин Лагард, бившият държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър, изпълнителният директор на "Гугъл" Ерик Шмид и шефът на "Амазон" Джеф Бесос. Кабинетът на британския премиер Дейвид Камерън обяви, че той също ще присъства на откриването на срещата.

Билдербергската група е създадена през 1954 г. и е кръстена на мястото на първото събиране - хотел "Билдерберг" в Остербек, Холандия. Основен принцип на срещата е "Това, което се случва в Билдерберг, си остава в Билдерберг". Не се допускат медии, гражданите са държани на разстояние от суперохрана.

В името на повече прозрачност групата вече има уебсайт. На него бе публикуван списъкът с поканените гости, както и основните теми, които ще се дискутират. Сред тях са икономика, външната политика на САЩ, войните в киберпространството и главните тенденции при изследванията в медицината. Активисти от цял свят са се събрали в района около луксозния хотел, обвинявайки участниците в световна конспирация. Те планират алтернативен фестивал до утре, когато свършва форумът.