петък, 21 юни 2013 г.

Разкрития

Доказано! Пеевски официално е бил шеф на ДАНС!

Документ, подписан вчера лично от министър-председателят Пламен Орешарски, доказа, че
Делян Пеевски официално е бил шеф на Държавната агенция “Национална сигурност”.
На 20 юни премиерът Пламен Орешарски за втори път е подписал Решение на Министерски съвет за назначаване на Владимир Богданов Писанчев за временно изпълняващ функциите на председател на ДАНС. Решението с номер 371 вече е публикувано в системата за правна информация на Министерски съвет.
Това е второто назначение на Писанчев са временен шеф. Първото е от 30 май и е с номер 350.
Това означава, че във времето между двете назначения на Писанчев е имало и друг шеф на ДАНС – Делян Пеевски. А от това следва, че той повече не може да се върне като депутат в Народното събрание.
Бързането да се назначи, а след това спешно да се освободи Делян Пеевски обаче е произвело огромен документален хаос, който повдига много въпроси, на които OFFNews още няма отговор.
В Решение 350 от 30 май са събрани 2 промени: Правителството предлага на президента да подпише указ за освобождаването на предишния шеф на ДАНС Константин Казаков и определя за временно изпълняващ длъжността Владимир Писанчев.
За назначаване или освобождаване на шеф на ДАНС е необходим указ на президента. За определяне на временно изпълняващ длъжността обаче е нужно само решение на МС, което влиза в сила щом Указът на президента за освобождаването на титуляра бъде публикуван в Държавен вестник.
Указът на президента за освобождаването на Казаков е обнародван на 14 юни – денят в който парламентът гласува председател на ДАНС да стане Делян Пеевски.
Това би трябвало да значи, че на 14 юни шеф на ДАНС е станал не Делян Пеевски, а Владимир Писанчев.
Колкото и абсурдно да звучи. според официалните държавни документи, Делян Пеевски е шеф на ДАНС от днес, 21 юни.
Днес в Държавен вестник е обнародвано решението на НС от 14 юни, с което Пеевски встъпва в длъжност.
Той ще бъде такъв, докато в Държавен вестник не излезе решението за освобождаването му, което парламентът гласува в сряда.
След това постът за втори път ще поеме героят от разработката срещу журналисти “Галерия” Владимир Писанчев и ще е на него, докато парламента не избере нов титуляр и указът на президента за това бъде обнародван в Държавен вестник.
Документалният хаос обаче повдига един много сериозен въпрос – чел ли е Делян Пеевски документи в качеството си на избран от НС шеф на ДАНС. Самият той твърди, че не го е правил. Ако обаче се окаже, че това не е така, имаме хипотезата, че най-секретните документи на държавата са станали достояние на неоторизиран за това човек, което е едно от най-тежките престъпления срещу националната сигурност.