неделя, 9 юни 2013 г.

Актуално

Слаб протест срещу Орешарски!

Около 100 души се събраха на протест срещу новото правителство пред сградата на Народното
събрание. Към тях все още се присъединяват желаещите да вземат участие в демонстрацията.
Организатор на протеста е доброволното сдружение „Гражданска лига на България“.
Началото на протеста е обявено за 12 часа, като демонстрантите планират да започнат шествие по бул. „Цар Освободител“ до Орлов мост и входа на Борисовата градина, а след това до пл. „Независимост“, бул. „Княз Ал. Дондуков“, бул. „Княгиня Мария Луиза“, бул. „Витоша“ до централите на БСП и ДПС и обратно до сградата на Народното събрание.
Протестиращите обаче обясниха, че ако не се съберат повече хора, шествието може да бъде отменено и протестът да се проведе пред парламента.
Протестиращите са издигнали лозунгите „Не на политическия Франкенщайн – БСП, ДПС и „Атака“, „Касиране на изборите“, „Стоп на мафията“ и др.
В района на Народното събрание има засилено полицейско присъствие. Служителите са направили жива верига пред парламента.
Протестиращите обявиха, че новият кабинет е еманация на енергийната мафия и поискаха касиране на изборите. Те директно обвиниха лидера на „Атака“ Волен Сидеров в предателство спрямо избирателите и обясниха, че са много недоволни от поведението на партията му.
Протест пред Народното събрание с начален час 12 часа организира и РЗС. Партията обяви, че подкрепя гражданска подписа със събрани 100 000 подписа с искане Конституционният съд да отмени „избраните в София депутати от ДПС с гласове чрез фалшификации в Турция“.