понеделник, 17 юни 2013 г.

Актуално

Time Warner купи bTV!

Европейската комисия даде зелена светлина на сделката между CME и Time Warner. Анализът е
показал, че обединението на двете структури няма да наруши конкуренцията на медийния пазар в Европа, тъй като двете компании държат правата да разпространяват различен тип медийно съдържание.
CME, базирана на Бермудските острови, е собственик на множество телевизионни канали на Стария континент. Сред тях е и българската bTV Media Group. Компанията е един от най-сериозните играчи по отношение на доставка на телевизионно съдържание, както и по отношение на рекламния пазар у нас.

CME притежава канали и в Чехия, Унгария, Румъния, Словакия и Словения. В България компанията влезе през 2010 година чрез покупката на bTV от News Corp. на Рупърт Мърдок. Сделката беше оценена на 400 млн. долара.

Според заключенията на ЕК CME залага на безплатното разпространение на ефирни телевизионни програми. Американската Time Warner залага по-скоро на платеното съдържание и филмови канали.

От регулатора допълват, че са получили нотификация за планираното обединение на 8 май. Цената обаче на този етап остава в тайна.