понеделник, 17 юни 2013 г.

Антипропаганда

Спасяването на редник Станишев!

Цялото ръководство на Партията на европейските социалисти идва в София, за да помогне на
председателя си Сергей Станишев да излезе от положението, в което изпадна след назначението на Делян Пеевски за шеф на ДАНС и нестихващите вече четвърти ден протести.
Току-що официалният сайт на ПЕС разпространи съобщения, че вместо в Брюксел Съветът на Партията на европейските социалисти ще проведе заседанието си в събота в София. Форумът ще е в НДК.
Това е голямото годишно събиране на партиите със социалистическа, социал-демократическа и лейбъристка ориентация. В него участват както партии от ПЕС, така и многобройни гости и активисти на ПЕС.
Още в петък в НДК ще се събере женската организация на ПЕС. Жените-социалистки ще проведат годишната си конференция, която е под надслов :Жени, изправете се срещу кризата!”
Съветът на ПЕС се събира без Конгреса и има за цел да планира политиките на европейските социалисти.
Лозунгът му тази година е “За изграждането на по-справедливо бъдеще”. В НДК ръководството на европейската левица ще определи задачите за следващите няколко месеца и официално ще даде старта на подготовката на европейската левица за следващите избори за Европарламент през 2014 г.
Форумът е ключов за Сергей Станишев на фона на все по-засилващите се призиви да понесе отговорност, както като лидер на ПЕС, така и като председател на БСП, заради номинацията на Делян Пеевски.