събота, 22 юни 2013 г.

#ДАНСwithme

“Окупирай НДК” от 10 ч

Обект на гражданска окупация ще бъде днес НДК. В 10:00 часа хиляди хора, които се
организират в социалната мрежа Фейсбук, започват антиправителственият протест „Окупирай НДК, където днес се провежда форум на Партията на европейските социалисти.


Целта е да покажем на ПЕС народната любов към Сергей Станишев и несъгласието да България да се управлява от кабинета на Пламен Орешарски. Традиционните лозунги “Червени боклуци” и “Мафия” звучат от площада пред НДК. Група демонстранти са издигнали огромен плакат с надпис “Пес, събудете се, лидерът ви е корумпиран”, изписан на английски.
Посланието се вижда ясно от последния етаж на НДК, където много от делегатите се събраха, за да погледнат защо скандират хората.
“Какво гневно посрещане” и “Те май наистина не харесват Сергей”, коментираха помежду си

от ПЕС.
В района има засилено полицейско присъствие, тъй като в последните два дни във Facebook се разпространява акцията “Окупирай НДК”. Идеята на потребителите в социалните мрежи е да се съберат в 10 ч. пред НДК, за да изразят недоволството си от Станишев и мнението им да бъде забелязано от ПЕС.
***
На моето правителство се падна случаят да има най-трудните
100 дни в сравнение с всички последни български правителства. Това каза министър-председателят Пламен Орешарски на заседанието на Съвета на Партията на европейските социалисти (ПЕС). „То беше избрано много трудно, и още от първите дни му се иска оставка. Иска се и сега. Въпреки това, ние се фокусирахме още в деня на избирането на правителството върху няколко важни неотложни групи мерки”, заяви премиерът.



 












Сними от danswithme.com! Ето и народното творчество в мрежата:





Иван Петров    
















Д.Цанкова  









Обновено 11:11