неделя, 23 юни 2013 г.

#дансwithme

Колко калории се изгарят на един протест

Оказва се, че освен обществената полезност, можем да свалим и някой друг килограм и тоОтправна точка на протеста всяка вечер е площад Независимост пред Министерски съвет. След това редиците се отправят в посока площад Народното събрание, а след това към Орлов мост. Там спират за почивка  и обсъждат различни идеи, след което тръгват към „Моста на влюбените“, след това минават през пилоните на НДК. От там се тръгва надолу по бул. Витоша и се отправят към Съдебната палата като се стига до централите на управляващите политически партии БСП и ДПС. След това протестиращите се връщат пред Министерски съвет.
съвсем неусетно. Всяка вечер протестиращите изминават близо 6.5км по вече установен маршрут, което се превръща в перфектния начин да изгорим излишните калории.

Всяка вечер обиколката започва малко след 19 ч. и продължава около 3 часа. Измерено в цифри, отслабването ви по време на протест, изглежда така:
Изминавайки целият маршрут, всяка вечер може да стопявате по около 400 калории.
Ако скачате, когато някой започне да скандира "Кой не скача е червен", ще стопите още около 50 калории (за 5 мунити скачане).
Свиренето и викането с останалите не само ще допринесе за гласността на протеста, но и ще ви раздели с още приблизително 100 калории.
Имайки предвид високите температури и това, че по време на протеста се приема основно вода и то в големи количества, освен с калорииите ще се лишите и от досадния целулит.
Или казано накратко, за една вечер присъствие на протестите, можете да изгорите общо 550 калории. Това се равнява на малко повече от калориите, които сте приели с един шоколад и една кола или ако сте изпили една бира и сте замезвали с нещо :)

Става ясно, че най-масовият досега протест, организиран в социалните мрежи, е изключително здравословен. Като вземем предвид дългото ходене, скачането, свиркането, високите температури и приемането на големи количества вода, можем спокойно да кажем, че протестите „извайват тела“.