сряда, 26 юни 2013 г.

#ДАНСwithme!

Първи намеци за оставка на Правителството! Депутати се изнасят под щитове от НС!

Страхувам се, че нестабилността, в която попаднахме, може да продължи неопределено дълго
и при следващи правителства, какво правим тогава. Това каза премиерът Пламен Орешарски в кулоарите на парламента по повод продължаващите скандирания пред сградата на Народното събрание "Оставка" и проваленото заседание на депутатите днес заради липса на кворум.

Естествено, че не можем да работим без парламента, то се разбира по Конституция, каза още Орешарски. Той престоя повече от час в кабинета на председателя на Народното събрание Михаил Миков, докато в това време парламентарната група на БСП заседаваше в една от залите на Народното събрание.
Очаква се днес от БСП да проведат спешна среща с Волен Сидеров, за да стане ясно ще продължи ли работата си 42-рото Народно събрание или ще има предсрочни парламентарни избори. Това зяви Сергей Станишев
Припомняме, че отсъствието на "Атака" от парламента днес провали кворума и заседанието беше провалено.
10 полицаи пазиха с ръце и щитове депутата от ДПС Йордан Цонев, който се опитваше да
си тръгне от Народното събрание. Срещу него захвърчаха бутилки и пластмасови предмети. Протестиращите го притиснаха и той направи почти пълен кръг около сградата на Народното събрание.
Как да говоря, искам да говоря, но не ме чуват, коментира накратко Цонев, който бе намокрен от хвърлената към него вода.

Депутатът успя да пророни, че иска да си тръгне към къщи. Около него започнаха да скандират. Полицаите успяха да го приберат.