сряда, 31 юли 2013 г.

Разкрития

Рибари по море и делтапланеристи по въздух ще окупират  „Евксиноград“

Рибарите и собствениците на моторни лодки от местност „Траката“ са готови да помогнат на
протестиращите със свои сили, за навлизането им към резиденция „Евксиноград“, по море. Тази заявка направиха самите те преди ден, като отговориха еднозначно на въпрос – биха ли се включили в недоволството срещу кабинета „Орешарски“.  „Писна ни да гледаме как живеят охолно, пекат се на плажа, хранят се на безбожно ниски цени, а ние от сутрин до вечер се блъскаме за да свържем двата края“, бе коментарът на един от собствениците на моторни лодки в „Траката“. През годините рибарите са се нагледали на оядени и високомерни политици, които отсядат в резиденцията.

Исканията на протестиращите, които планират да окупират лятната резиденция на 5 август от 19:00 часа, са за оставка на правителство на БСП – ДПС и Атака. Също така, демонстрантите ще настояват най-после гражданите да имат свободен достъп до резиденция „Евксиноград“.

Организацията на блокада на почивната база на министрите и депутатите е създадена във „Фейсбук“, където има няколко групи, обединени от тази обща цел. Идеята е стотици протестиращи да нахлуят в „Евксиноград“, едновременно. Това те смятат да направят както по суша, така и по вода.

Всъщност, през уикенда се роди и идеята, освен по суша и вода, атаката да се случи по въздух, откъдето по-лесно, протестиращите ще имат възможност да слязат при депутатите, които ще бъдат на почивка в резиденцията. Един от членовете на групата „Окупирай Евксиноград“ е публикувал коментар, от който става ясно, че той се опитва да се свърже с делтапланеристи и служители от яхт клубове, готови да окажат съдействие и участие в протеста. „Собственици на рибарски лодки, риболовни траулери, клубове по парашутизъм – молим ви за съдействие“, гласи отправеният призив.