петък, 26 юли 2013 г.

Разкрития

Каката с изваденото рамо от протестите е стара позната

При сблъсъците между полиция и протестиращи в столицата, служителите на реда са били
подложени на сериозна агресия от провокатори.
Това разказа пред TV7 Ани Витанова, служител на СДВР, която е взела участие в охраната на Парламента преди два дни. В резултат на сблъсъците тя е пострадала сериозно, но въпреки това е останала на работа и в извънработно време.
Полицай Витанова обясни, че е била на първа линия на сблъсъците. Според нея до там се стигнало след като се получила преса между полицейския кордон, мирните протестиращи и провокатори. “Бяхме инструктирани да не ползваме физическа сила. Аз нямах дори палка”, разказа полицайката по-късно пред bTV.  Усетила удари, оказало се, че е със скъсан мускул и извадено рамо. “Аз не съм ударила никого. Действахме щадящо спрямо хората. По-късно петима колеги споделиха, че протестиращи са се опитвали да им вземат пистолетите”, допълни още полицайката.

Meждувременно хора  сигнализираха, че са видели как същата полицайка употребява сила срещу протестиращи, дори държала електрошок и го използвала. Това потвърдиха и хора на площада пред НС, докато bTV интервюираше Витанова. Според свидетелите дамата в униформа обиждала демонстрантите и се държала агресивно с тях. Те разпростаниха и снимки, публикувани в други медии, на които се вижда как двама полицаи с щитове и каски са хванали за двете ръце колежката си, а тя от своя страна дърпа един от протестиращите за дрехата.
Никой май не се сети, че Ани Витанова девет години е едно от лицата на тв “Евроком”. До 2007-а тя чете новините, репортерства, редактира, но изведнъж напуска. Сега опазва реда в държавата, но очевидно ползва и знанията си от предишният занаят за пиарстване.