понеделник, 1 юли 2013 г.

Мозайка

2-годишно дете с по-високо IQ от Обама и Дейвид Камерън!

2-годишно момченце, с по-висок коефициент на интелигентност от тези на американския
президент Барак Обама и английския премиер Дейвид Камерън, стана член на престижната организация Менса, пише британският в. "Индипендънт".

Адам Кирби, от Мичам, южен Лондон, едва успява да формулира цяло изречение без да заеква, но вече умее да казва буква по буква около сто думи, познава цветовете, може да умножава до 10, да показва континентите на картата и сам се е научил да ходи на тоалетна, след като прочел книжка за хигиената при децата.

На едва 29 месеца, момчето има IQ от 141, което нарежда двегодишното британче сред най-интелигентните хора в света. На тази възраст неговите връстници се учат да цапат по-малко лигавника си с храна.

Адам е най-малкото дете, прието в Менса. Още преди 2-годишнината си той изумил родителите си, успявайки да брои до 20 на испански и японски, пише в. "The Times".

"Способности на Адам са изключителни и ние развивахме активно неговата интелигентност от 10-седмична възраст, но със сигурност това е удоволствие за него", сподели бащата, IT консултантът Дийн Кирби.