четвъртък, 4 юли 2013 г.

Разкрития

Точно в 18:30ч ще атакуват Орешарски с SMS-и: „Оставка! Ваш Лумпен!“

Протестите срещу кабинета, оглавяван от Пламен Орешарски, постоянно придобиват нови
форми. След блокадите на кортеж на НСО и на централни кръстовища в София в пиковите часове, протестиращи са подготвили SMS-атака срещу премиера Орешарски. точно в 18.30 часа, когато е традиционният начален час в 21-ия ден от протестите, е планирано портестиращи да пратят SMS на премиера с текст: „Оставка! Ваш Лумпен!“
Призивът за акцията се разпространява на лични съобщения сред протестиращите в социалната мрежа и по Skype. В текста на призива са посочени телефоните на премиера и на неговата съпруга.
Подобна форма на протест се зароди по време на зимните протести на млади учени, които искаха оставката на ръководството на Фонд „Научни изследвания“. Тогава учените решиха да пратят SMS-и до премиера Бойко Борисов с призив “да спре кражбите във фонда и да озапти безобразията на Игнатов” и “Осъзнай се, спри кражбата на фонда!”.
По това време бившият премиер и бившият образователен министър Сергей Игнатов бяха на заседание на Съвета за сътрудничество на високо равнище България – Гърция.
Инициативата тогава се роди спонтанно по време на протеста, като организаторите обявиха телефонния номер на премиера по мегафона.