вторник, 2 юли 2013 г.

Актуално

Европарламентът ще обсъди #ДАНСwithme!

Европейският парламент реши снощи на сесията си в Страсбург да обсъди обстановката в
България, съобщи БТА. Предложението беше направено от името на Европейската народна партия и бе подкрепено с гласовете на групата на "Зелените". Против предложението гласуваха социалистите и либералите.
Очаква се дебатът да се състои в късния следобед днес. Предложението направи германецът Манфред Вебер от Християн социалния съюз, един от главните съюзници на ГЕРБ в дясноцентристката Европейска народна партия.

В България има правителство на малцинството, водено от социалистите и то дойде на власт само благодарение на партия "Атака", каза Вебер. "Това е крайнодясна група, която подклажда омраза срещу евреите и мюсюлманите и те дори са заплашили с гражданска война в България".

Той обвини лидерът на ПЕС, че се е опитал да назначи "съмнителна медийна личност" да се бори с организираната престъпност. "Но това не се случи, защото хиляди хора излязоха по улиците", посочва Вечер. Според съобщението от партията на Вебер в предложението си той се е позовал на подкрепата на "Атака", заплахите на лидера й Волен Сидеров с гражданска война и номинацията на Делян Пеевски за шеф на ДАНС.