петък, 5 юли 2013 г.

Разкрития

Кандидат- кметът Бозов бил образцов турист като част от екипа на Йорданов

Обменял опит в екзотични дестинации като Монтего Бей в Ямайка!

Като образцов турист е уплътнил ресора си „туризъм” в екипа на Кирил Йорданов кандидатът за стола му доц. Христо Бозов. В петте години служба в администрацията харесаният от БСП и ДПС кандидат за кмет на Варна е сред най-активно пътешествалите чиновници от висшия ешелон на общинската власт, показва справка във времето от 2008 до 2012 г.Още с влизането си в екипа „Йорданов” отговорният за общинското здравеопазване, социалните дейности и туризма доцент прави три бързи командировки – до Стокхолм, Одеса и Истанбул. През 2009-а сред служебно оформените му пътувания могат да се видят дестинации като Гьотеборг, Лондон и испанския град Сеговия. Най-екзотичният воаяж на зам.-кмета Бозов е до Карибите. На служебна издръжка той каца в райското кътче Монтего Бей, в Ямайка. Локация, популярна в Карибския басейн като предпочитана за царски ваканции, но не и за бизнес-форуми.

През 2010 в туристическия актив на Бозов набъбва с две конференции – в Барселона и в Малта – втората – „кметска”. Октомври отново отвежда отговорния за развитието на варненския туризъм кадър на Кирил Йорданов отново в Скандинавия – този път в датската столица - Копенхаген. Почти неразопаковал куфарите, броени дни по-късно, кандидатът на БСП за кмет на Варна заминава за Лисабон. На следващия месец добавя тур Рощок-Хамбург-Дордрехт-Брюксел.Началото на 2011-а пътуващият заместник-кмет среща в ирландския град Корк. В първите дни на март вече е в Берлин, като участник на група, работеща по проблемите на психичното здраве. Май заварва Бозов в Будапеща, на семинар за социалните услуги. Финалната дискусия за психичното здраве е в есенен Брюксел, където варненският зам.-кмет отново участва – през октомври. Дни преди началото на Коледно-новогодишните празници същата година той усвоява командировка в съседно Косово.

В края на февруари и началото на март 2012 г. туристическите воаяжи със служебна цел на Бозов продължават – този път до Ялта, където участва в международен туристически панаир. През май дискутира „Развитието на здравето” в Дебрецен, Чехия. След това стъпва и на светите земи – в Тел Авив.

Ефектът от задграничните пътувания на Бозов засега е трудноизчислим. И по-скоро е в съответствие с биографията на активен турист. Дали това ще остане запазената му марка от годините, прекарани във властта на Варна, предстои варненци да решат в неделя.Тогава, когато ще издадат и присъдата си за това, че като зам.-кмет доц. Христо Бозов, който сега парадира с добрия си диалог с гражданските сдружения, не е имал приемни дни за граждани