събота, 6 юли 2013 г.

Актуално

Борисов се връща в парламента, ако Волен остане без имунитет!

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов постави условия, при които парламентарната му група
ще се върне в Народното събрание. Той иска сваляне на имунитета на Волен Сидеров и гарантиране на спокойствие около парламента.
"Ще искаме вот на недоверие, ще се борим парламентарно докато падне този парламент и да се направят предсрочни избори. Преди това Михаил Миков или прокуратурата трябва да отнеме имунитета на Волен Сидеров или гарантират реда и спокойствието. Тогава ГЕРБ ще се върне в пленарна зала. Те знаят, че ще има предсрочни избори. Въпросът им е колко време ще могат да си купят. Това, което чух, че ще взимат 1 млрд. лв., за да покриват някаква имагинерна дупка, която не съществува на практика, при по-добри приходи в бюджета от заложените от нас, при това, че международния валутен фонд им го казва, те най-хитричко взимат само едно изречение и пускат – че социалните мерки били добри”, каза Борисов пред БНТ.

Той защити критикувалата го бурно през годините телевизия СКАТ във връзка с инцидента между нейни репортери и депутати на "Атака". "Волен Сидеров е човек, който отива и крещи пред СКАТ вчера, неговите хора от телевизия „Алфа” дни наред стоят пред дома ми под немия поглед на властта. Комшиите не могат да спят, да отидат на работа. От една страна парламентът блокиран, от другата страна – дома ми блокира. Къде да ходя? Този човек, както виждате, с наглостта си отишъл под балконите на Валери Симеонов отдолу да подвиква и отива след това да се оплаква, че бил нападан”, добави Бойко Борисов.