петък, 5 юли 2013 г.

Актуално

Президентът игнорира „Атака“ за консултации

Партия "Атака" е единствената парламентарно представена сила, която не е била поканена за
участие в консултации на "Дондуков" 2.
Причината е очевидна - определяното от мнозина като "неадекватно" поведение на пощурелия през последните седмици лидер на партията Волен Сидеров, който си позволи да бъде невъздържан дори на последния Консултативен съвет за национална сигурност при президента. Президентът Росен Плевнелиев ще направи днес обръщение към нацията, в което ще анализира актуалната политическа ситуация в страната и продължаващите вече 21 дни протести.
Преди две седмици Плевнелиев подчерта, че иска да изслуша намеренията на всяка една от партиите. В разговорите се предвиждаше да се обсъждат оставки, трансформации и идеи за излизане от кризата. На база на това той смята да направи своя анализ, както и да обяви нова дата за провеждане на Консултативен съвет за национална сигурност (КСНС).
От извънпарламентарните сили и гражданските формирования президентът се е срещнал с представители на хората, подписали "Харта 2013", както и с интелектуалците, които пожелаха в открито писмо до него да каже своето мнение за ситуацията в страната.
"Обръщаме се към Вас с тревога за днешния ден на България и с опасения за нашето общо бъдеще", написаха преди дни в писмо писатели, режисьори, философи, лекари, журналисти. Те призоваваха Плевнелиев да изрази публично и недвусмислено отношението си към събитията у нас.