сряда, 17 юли 2013 г.

Актуално

И децата на Сугарев започват гладна стачка

И децата на Едвин Сугарев Йоан, Кристиан, Стефан и Тея започват гладна стачка в негова
подкрепа. Те разпратиха писмо до медиите, в което казват, че тъй като баща им го прави с риск за живота си - те разбират тежестта на думата и сериозността на решението му и в знак на подкрепа ще гладуват солидарно с него.

Ето и писмото:

Скъпи татко,

Ние, Борис, Ела, Йоан, Кристиан, Стефан и Тея, се обръщаме към теб като твои деца с желанието да заявим своята съпричастност към безкористния ти жест и решителност. Въпреки молбите, които отправиха към тебе интелектуалци, общественици и граждани чрез множество писма, решението ти да продължиш беше твърдо. Въпреки загрижеността и съветите на семейството ти и всички твои приятели решението да продължиш беше твърдо. Въпреки влошаващото ти се здраве решението да продължиш беше твърдо.

Разбираме тежестта на твоята дума, но отказваме да приемем факта, че тя остава нечута. Затова днес, на двадесет и втория ден от началото на протеста ти, ние, Йоан, Кристиан, Стефан и Тея, започваме гладна стачка в знак на съучастие в твоя граждански жест. Не приемаме да живеем в общество, в което той - както и протестът на хилядите българи - не осъществява своето предназначение. Въпреки съвета ти никой да не те следва в това гладуване решихме, че не можем да те оставим сам, и се присъединяваме.

1 коментар:

  1. Анонимен18 юли 2013 г., 9:54

    И какво от това,който не е гладен,да не се храни...
    Само да не забравят,че ако се качат на комина при другия **протестиращ** то със сигурност ще ги видят и от Брюксел...каквато е и целта на глупостта...

    ОтговорИзтриване