понеделник, 5 август 2013 г.

Актуално!

Окупацията на Евксиноград започна

Водолази изплуваха с призив "Оставка"

Окупацията на Евксиноград започна. Протестиращите се организираха във Фейсбук и се
зарекоха да преследват депутатите на морето по въздух, суша и вода. В този час недоволните от кабинета "Орешарски" са се събрали пред почивната станция на властта и с познатите призиви, подканят управляващите да подадат оставка. От морето пък изплуваха двама водолази със същия лозунг - "Оставка".
 Вратите на бившата резиденция са заключени, хората викат и надуват свирките отпред.Те носят плакати с надписи: „Варна каза оставка", „БСП и ДПС, върнете купената власт", „Сбогом завинаги", „Разберете, хората не ви искат", „Да върнем България на хората", „България не се продава" и други.
Пред протестиращите е разположен и кош за боклук, на който пише „Да изчистим България. Хвърляйте разделно за червени боклуци".

Протестиращите във Варна блокираха международния път Е-87 в посока курортните комплекси
и в посока Варна. Трафикът по пътя е спрян. Протестиращите пред резиденция „Евксиновград” във Варна запалиха свещ и коленичиха в памет на загиналите миньори в рудник „Ораново”, Броят на протестиращите непрекъснато се увеличава.
За днес отпада  „нападението“ с парапланери. Такова се планира засега за петък.

За всеки от следващите пет дни в община Варна има депозирано уведомление за протест пред Евксиноград. Депутатите засега се скатават и не мърдат от почивната база.
Само петима-шестима почиващи в резиденция Евксиноград се престрашиха да излязат днес на
плажа, след като стана ясно, че заради протестите, народните избраници масово отменят резервациите си.
Обновена 20:39ч.