събота, 10 август 2013 г.

Антипропаганда!

Петър Волгин и Стоян Радев  се сдъвкаха във Фейсбук

Режисьорът Стоян Радев и журналистът Петър Волгин  влязоха в ожесточен спор за естеството
на протестите във Фейсбук. Повече от седмица двамата си разменяха открити обиди и нападки един срещу друг. Пръв недоволството си изрази водещият на "Деконструкция" Петър Волгин, който определи режисьора като "професионален протестър", който трупа пиар на фона на протестите.
"Ако бях на мястото на нормалните протестиращи, щеше да ми стане много неприятно от факта, че едни личности си правят пиар на гърба на моето искрено възмущение от властта. Събрали се, значи, едни тарикати и се самоназначили за говорители и лидери на протестиращите. Не е особено почтено, нали? Както невендъж съм казвал, революциите се правят от идеалистите, а плодовете на успеха ги берат хитреците и нагаждачите. Точно този случай наблюдаваме и в този момента", негодува журналистът. Волгин безцеремонно определя Радев като самозван режисьор и тарикат.
Режисьорът  Стоян Радев  не закъсня с отговори си и нападна журналиста.
"Здравейте, г-н Волгин. Позволявам си да Ви се представя лично, за да громите по-яростно и в детайл позициите ми на базата на подробности от моята творческа биография, които са Ви убягнали. "Неизвестен режисьор" и оттам "неуспял творец" казвате Вие и сигурно сте прав: в театъра имам само четири номинации за най-добра режисура от комисиите на наградите Икар и Аскеер, в рекламата - само 5 златни приза от ФАРА, международните Silver Epica Award и номинация от Gоlden Drum, във видеоарта - само награда от MIDEM в Кан, челни места в класации на MTV и много национални награди, във филмопроизводството дебютирам с пълнометражен документален филм и сериала "Четвърта власт" с премиери през есента на 2013-та, продуцирал съм моноспектаклите на Мариус Куркински и Камен Донев... За съжаление портфолиото ми включва само това", пише Радев
"То не е достатъчно за журналист и ляв мислител със световно признание, но обещавам да се старая повече, за да мога да общувам на съответното равнище с хора като Вас. Благодаря Ви, все пак, че сте ме споменали измежду незначителните десни нахалници, които освен безпричинната си надменност не разполагат с друго. Това споменаване е своебразна чест." Така Стоян Радев иронизира авторитетният ляв журналист и публицист Петър Волгин.