понеделник, 12 август 2013 г.

Актуално!

Бойко Борисов: Г-н Миков избягва да говори в някои часове на денонощието, защото е неадекватен

"С г-н Миков трябва да се внимава в коя част от денонощието се разговаря, защото има такива
часове, в които самият той избягва да говори, защото е неадекватен". Това каза днес Бойко Борисов в ефира на БНР по адрес на председателя на парламента Михаил Миков, който вчера заяви, че президентът Росен Плевнелиев и ГЕРБ са развалили почивката на депутатите с налагането на вето върху актуализацията на бюджета и съответно - с искането за извънредно заседание на Народното събрание, на което да бъде разгледано ветото.
"Очевидно ГЕРБ искат да създават проблеми на колегите си народни представители, а не истински, съдържателно и политически да разгледат Закона за изменение и допълнение на държавния бюджет, защото те всъщност заедно с президента постигнаха целта си – спряха закона. От тук нататък възниква въпросът дали те не злоупотребяват с право в момента. ГЕРБ и президентът блокираха закона и от тук насетне искането за неговото ново разглеждане е твърде лицемерно с едничката цел да развалят почивката на останалите народни представители", бяха думите на Миков.
Бойко Борисов каза, че искането на ГЕРБ за свикване на парламента по време на лятната ваканция на депутатите имало за цел да покаже, че президентът не е създал проблеми на кабинета с налагането на ветото, а и да се алармира в обществото, че актуализацията на бюджета се прави, за да "се похарчат едни пари". Лидерът на ГЕРБ имал информация, че приходите в хазната вървят добре и не се налагала промяна.
Той изказа предположение, че е възможно свикването на извънредно заседание на Народното събрание да се бави, защото БСП и ДПС още не са се спазарили с лидера на "Атака" Волен Сидеров: "Самият факт, че те са толкова объркани, толкова неадекватни, че не могат да си съберат хората, а може би и голямата причина е, че Волен Сидеров не е сигурно как ще им гласува и още не са се спазарили с него и затова се отлагат във времето заседанията на парламента".
Борисов не пропусна да изтъкне и собствената си толерантност и широкоскроеност по отношение на президента Георги Първанов, в чийто мандат бе управлението на ГЕРБ: "Президентът Първанов беше 10 години от БСП и аз нито веднъж не съм казал, че той няма право да налага вето, защото е излязъл от друга политическа формация", заяви лидерът на ГЕРБ.