събота, 3 август 2013 г.

Актуално!

Бойко Борисов: 100-200 хил. да се вдигнат на масов митинг, за да уплашат кабинета

Експремиерът Бойко Борисов призова за грандиозни по численост протести в страната, които
да свалят правителството. "Трябва да убедим хората, че това правителство трябва да си отиде, народът трябва да се вдигне на масов митинг, да излязат 100-200 хиляди души да покажат отношението си и да ги уплашат", каза той в ефира на радио К2.
Борисов повтори тезата си, че единственият демократичен начин да падне едно правителство е с вот на недоверие, но БСП, ДПС и "Атака" държат мнозинството и "колкото и да не ги искаме, те няма как да паднат". Според него за трите партии нямало никакви морални норми.
Той обясни, че разчита на Реформаторския блок в който да се генерират идеи: "На тях трябва да им стане ясно, че няма кой да победи такава коалиция между БСП, ДПС и Атака. Това би трябвало да послужи като генератор за идеи, за обединение, иначе те ще си управляват вечно".
Бойко Борисов е на мнение, че в извънпарламентарните партии има "огромен потенциал, огромна експертност в различни области". Той отправи и покана към себе си и ГЕРБ за участие в бъдещо правителство именно с тези партии, без да взима под внимание, че повечето от тях вече категорично отхвърлиха такава възможност за коалиране: "Би могло в бъдеще да се сглоби много добър експертен кабинет, заедно с нас. Той ще трябва да се опита да поправи щетите, които ще ни бъдат нанесени от настоящото управление".
На въпрос какъв е интересът да си на власт, експремиерът каза, че всяка политическа партия има претенцията да управлява. И допълва: "Да, ние се борим да управляваме, защото считаме, че го правим по-добре и защото за последните 4 години за България са случиха много добри неща. Имаме грешки, които коригираме"