неделя, 4 август 2013 г.

Антипропаганда!

Невероятни истории с политици

21-килограмова щука, хваната от Владимир Путин
Последният риболов на Путин стана голяма сензация в интернет. И това не е изненадващо. В крайна сметка, президентът е в състояние да улови щука с тегло 21 килограма. Въпреки това, не всички вярват в толкова голям успех. Отзвукът бе толкова голям, че в защита на Путин трябваше да се изправи неговият прессекретарят му. "Аз лично видях везната и присъствах на претеглянето. Рибата тежеше повече от 20 кг "- каза Дмитрий Песков. Следва да се отбележи, че това не е първият път, когато руският лидер е сполетян от невероятен късмет. Така през август 2011 г. по време на археологическа експедиция Путин се гмурна до дъното на Таманския залив. И на скромната дълбочина от два метър направи феноменално откритие - древна амфора.
57-килограмов сом, уловен от Александър Лукашенко
Доскоро познавахме президента на Беларус Александър Лукашенко като страстен любител на ските и хокея, но новото му амплоа е рибар. Вдъхновен от успеха на руския си колега Владимир Путин, който улови в река Тува голяма щука (за която можете да научите повече след малко), и Лукашенко реши да нарами въдица. Така екипиран, президентът на Беларус потеглил към Припят - река, от която по думите му доскоро рибата била съвсем изчезнала. Но в реката бил „въведен ред“ и сега „пръста си да потопиш, ще хванеш риба“, хвали се рибарят Лукашенко. Като доказателство той самият уловил 57-килограмов гигантски сом."Аз съм един рибар и ловец ... но понякога си спомням детството", скромно отговори президентът на поздравленията. Лукашенко много по-уверено се чувства в областта на спорта. Например, в хокея! Той винаги играе с екип с номер 1, числото, което обикновено носи вратарят (Лукашенко е нападател). Отборът на президента традиционно печели.
60-килограмов тарпон на Джордж Буш
Едри риби се ловят не само на въдиците на президентите от постсъветското пространство. През 2008 г. тарпон с тегло 61.2 кг бе уловен в южната част на Флорида от бившия американски президент Джордж Буш-старши. Той използвал най-обикновена въдица и като стръв - раци. За да качи улова на борда на моторната лодка, 84-годишният политик се борил 45 минути. Рибата била снимана и измерена (за да се направи копие за Memorial Library на Тексас). След това рибата била ... освободен. Следва да се отбележи, че Буш е известен със страстта си към риболова и дори хвърляше въдицата в компанията на Владимир Путин. Един риболовен турнир във Флорида дори носи неговото име. Неговата страст към риболова се предава и на Буш-младши. В края на президентския си мандат, той призна, че най-хубавото, което му се е случило като президент, било да хване риба, тежаща 3.5кг.
Нападението на Заека над Джими Картър
1979-а е тежка за Картър: енергийна криза, криза на доверието и тази ужасна история със заека.
За историята, президентът на САЩ Джими Картър разказва пред неговия екип, а после някой я разказва на медиите. Картър бил на риболов, когато видял как във водата срещу него плува заек, явно преодолял охраната. Наложило се президентът да се отбранява сам, пръскайки вода по заека с греблото. Медиите просто се влюбват в историята. Washigton Post я публикува на първа страница с карикатурата, която виждате: плакатът от филм "Челюсти" е пародиран с думите "Лапи".
Срещата с извънземни на президента на Калмикия
През 2010 г. бившият президент на Калмикия Кирсан Илюмжинов направи сензационно
признание. Оказа се, че той е един от малкото, които са се срещали с извънземни. Според Илюмжинов, забележителната среща се състояла вечерта на 08 септември 1997 г. Политикът се канил да си ляга в апартамента си в Москва, когато изведнъж се чул вик от балкона. Илюмжинов отишъл да види какво става и видял прозрачна тръба. Вътре го чакали хора в жълти костюми. Той говорил любезно с тях на нивото на мисълта. Извънземните развели руския политик из кораба и и го пуснали. Илюмжинов допълва, че има трима свидетели- „шофьорът ми, един министър и моят помощник". Те дошли в апартамента по времето, когато депутатът се намирал в друго измерение, търсели го и се разтревожили. За тяхна изненада по-късно той се появил от нищото.
Президентът на Венецуела говори с духа на Чавес
Говорейки в щата Мерида през юни 2013 г., Николас Мадуро, наследник на Чавес като
президент на Венецуела, неочаквано обяви, че починалият му предшественик му се явил. Според Мадуро, Чавес се появил пред него под формата на птица, която започнала да пее. Разсъждавайки над посланието, което случката може да носи, Мадуро реши, че това ще е добър знак за Венецуела. Впрочем Чавес също твърдеше, че се отличава с ярко изявено шесто чувство. Той много обичаше да повтаря, че САЩ по времето на Буш мирише на сяра.
Династията Ким
Едва ли има президент, който да може да съперничи на династията Ким по легенди и
невероятни истории. Има легенда, според която двойна дъга и нова звезда на небосклона се появили, за да оповестят рождението на Ким Чен Ир. Ким проходил на 3 седмици, а проговорил на 2 месеца, на 15 години вече учил в Народния университет в КНДР, където, освен че посещавал лекции, написал около 1500 книги и 6 опери. И една по-достоверна история: през 2007 г. за решаване на проблема с глада в Северна Корея, германски фермер изпрати в страна 12 броя зайци от гигантска порода за развъждане. За негов ужас после стана ясно, че те били изядени на тържеството по случай рождения ден на диктатора. Синът му и негов наследник Ким Чен Ун върви по стъпките на баща си в създаването на култ към личността. Той гледа баскетболен мач с Денис Родман, смята се, че има 5 милиона долара в тайна сметка в Китай, бе засечен на яхта за 7 млн. Според пропагандата още от детските си години младият Ким можел да стреля, да шофира, удивявял учителите със своите знания и бил чудесен теоретик.