сряда, 14 август 2013 г.

Актуално!

Огнен ад край Варна! Нов  мощен взрив на петролна база! ВИДЕО

Нов страхотен взрив край Варна стана преди минути. Газ пропан-бутан се е възпламенил на
гара Езерово. До момента е ясно, че трима пожарникари са пострадали тежко.
Към мястото на инцидента пътуват поне пет линейки и няколко автомобила на пожарната.
 След взрива очевидци са видели на около 100 метра от пожара да тича мъж с разпокъсани дрехи, който е паднал в безпомощно състояние. Веднага на място е дошъл автомобил и го е отдалечил от инцидента.
Почти в цяло Езерово са изпочупени стъклата от ударната вълна. Хората са в паника, жени плачат, обитателите на селото са се събрали на едно място и едни други се питат какво се е случило. Четирима ранени са откарани в болница след адския взрив. Цистерна с пропан-бутан избухна в петролната база в Езерово малко преди 19 часа, никой не е наясно има ли жертви. В момента на избухването в непосредствена близост е имало екип, който е гасял пожара.
Отцепен е районът от самото Езерово до разклона за Тополи.
По-рано днес двама души са били ранени при пожара, избухнал малко след 16:00 часа в петролна база край варненското село Езерово. Единият е с 90% изгаряния, каза пред Дарик радио д-р Ивайло Въжаров, директор на Военноморска болница, където мъжът е приет. Другият е на 42 години и е пострадал, след като ударната вълна го е изхвърлила. Той е с контузии на крайниците и е в стабилно състояние, съобщи д-р Антония Касабова, шеф на "Спешна помощ" за Варна.
Инцидентът стана, след като при зареждане на цистерна с газ се е получила искра, в резултат на която са пламнали както возилото, така и сухи треви наоколо.
В момента е преустановено движението на влаковете в участъка между гарите Езерово и Тополи. В гарата в Тополи престоява бърз влак - 8632, от Варна за Пловдив, докато движението не бъде пуснато.
Очаква се допълнителна информация кога ще бъде освободено движението
***
Седем души са докарани с изгаряния след взрива на цистерна в спешна помощ във Варна. Това каза шефката д-р Антоанета Касабова. Още една пострадала е откарана с контузия на главата в болница "Света Анна".
Мобилизирани са всички линейки в морската столица, още две коли са извикани от Девня. Не се знае колко още са пострадали, но се очаква да има такива. Пострадали се издирват в половинкилометровата отцепена зона около цистерната.

Според областния управител на Варна Иван Великов шестима огнеборци са били отхвърлени встрани от взрива.
***

Още 200 тона бензин може да избухнат край Варна


Жителите на съседни населени места са в паника. 200 тона бензин има на склад в петролната
база на "Газтрейд" в Езерово край Варна, където малко преди 19 часа днес гръмна цистерна с газ пропан бутан. Има 7 ранени от взрива, които са откарани с изгаряния във Военноморската болница. Жена с травма на главата е в болница "Св. Анна". Жителите на съседни населени места са в паника.
Пожарникарите чертаят спешен план за справяне със ситуацията в района на село Езерово. Ситуацията все още е много сложна, тъй като в района на пожара се намират две други цистерни, едната от които 20 тона газьол, а другата е с бензин.
В момента се търси вариант за влизане на пожарникарите в района и да почнат да охлаждат цистерните.
В района на пожара има голям черен облак, но по данни на РИОСВ, които за направили замерване, няма опасност за населението към момента и на този етап няма да се наложи евакуация.
***
Запалила се е цистерната с газьол край село Езерово. Това съобщи кметът на община Белослав Желязко Петров пред „Фокус”. Той посочи, че в момента два екипа на пожарната се опитват да погасят огъня. Петров добави, че пожарът е малък. Той допълни, че в момента екипи на пожарната охлаждат втората цистерна с бензина и се опитват да локализират пожара.
По-рано Петров каза, че в цистерната с газьол има 20 тона от горивото.

Огнеборците не могат да се справят с положението след двата взрива днес. Има опасност от от още експлозии.
ВИДЕО: 

Актуализирано: 21:42