петък, 9 август 2013 г.

Актуално!

Орешарски си избра  Бисер Петното за среща

Бисер Миланов-Петното и Йордан Бонев от Национално сдружение "Свобода", които често са
разпознавани като провокатори на протестите срещу кабинета се появиха на днешната среща на премиера Пламен Орешарски  с представители на протестиращите. Преди началото й група млади хора, представили себе си като част от "Протестна мрежа", подредени пред входа на Министерския съвет, "написаха" "ОСТАВКА" с букви, щамповани върху тениските си.

Първоначално младежите искаха да влязат за срещата, но полицията поиска от тях да посочат коя организация представляват, за да бъдат открити в списъка на участниците в срещата. В декларация от името на Протестна мрежа беше посочено, че организацията е против провеждането на "формални и неформални срещи с премиера или други представители на правителството, особено зад стените на "Дондуков" 1". В декларацията се настоява за незабавна оставка на правителството и провеждането на предсрочни избори до края на 2013 година. На срещата с Орешарски се появиха хора от контрапротестите и лидери от протестите от февруари. Тя бе представена като “част от ангажимента на премиера да води активен обществен диалог и инициативата му всеки втори петък в месеца да обсъжда с граждани актуални за страната теми”. Първа думата взе Нина Гергова от Гражданска инициатива за нов обществен договор, която призова премиер да “престане да пипа с копринени ръкавици”.
Тя го предупреди, че търпението на хората, които го подкрепят, също се изчерпвало и на нея лично ù писнало да я наричат “червен боклук”.