неделя, 11 август 2013 г.

Невероятно!

Роми намерили и върнали 10 хил. евро

"Нашите събратя роми ни нарекоха шматки и боклуци, когато разбраха какво сме направили". Това обявиха в предаването на Мартин Карбовски по Тв7 26-годишният Сергей и 22-годишният Рачо от Девин, които преди дни намерили и върнали веднага на собственичката й чанта, пълна с 10 хиляди евро.
Жената напускала хотел в града в черен мерцедес с варненска регистрация заедно с мъжа си, когато чантата изпадала от колата. В нея имало наредени пачки с банкноти от по 50 евро. След като двамата роми я забелязали, тръгнали да гонят автомобила с колелетата си. Когато върнали парите, получили 50 евро като награда.
Разбирайки какво е направи, жената на го подпукала: "Ти луд ли си, бе, да ги връщаш!". Той призна, че за миг му е минала през главата мисълта действително да задържи парите за себе си, но в крайна сметка със Сергей решили да ги върнат.
"Не е хубаво да се наслаждаваш на чужди пари, Бог не би одобрил", заявиха двамата, който признаха, че посещават евангелската църква в града, която ги е научила на редица добродетели.
Сергей и Рачо използваха ефира, за да призоват братята си роми да работят, да не крадат и ако намерят нещо чуждо, да го връщат.
Оказа се, че на двамата не за пръв път се случва да намират голяма сума пари и да я връщат - те разказаха, че преди време са се натъкнали на 4-5 хил лева, които били собственост на шефа на "Топливо" в града - също ги върнали. "Парите ни търсят, ама ние ги връщаме", каза с усмивка Рачо.
И двамата роми обясниха, че живеят в мизерия и че едва свързват двата края. Ако наистина разполагаха с 10 хил. евро, Сергей заяви, че би си отворил магазин или бар, а Рачо - че би си оправил спалнята, в която имало легло, но всичко останало липсвало.