четвъртък, 29 август 2013 г.

Антипропаганда!

Война във Фейсбук: Борисов-Бареков

Политическа война избухна в социалната мрежа, с главни герои бивши премиер и журналист.

Ръкавицата хвърли мераклията за политическа кариера Николай Бареков към лидера на ГЕРБ Борисов. Злополучният шеф на ТВ 7 и бъдещ политик разгневи симпатизантите на Генерала за пореден път, след като пусна подигравателен коментар за истинския профил Борисов:  "Откри си профил във Facebook без да реже лентичка", коментира екс журналистът.

Да хакнем фейсбук профила на Николай Бареков, призовават на свой ред  привърженици на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в социалната мрежа. Така те ще отговорят на удара срещу своя фаворит, чията страница във Фейсбук изчезна след  създаването й.

"За да режеш лентичка, първо трябва да построиш нещо", гласи един от малкото логични и неагресивни отговори на феновете на Бойко.

Те изтъкват, че само за 12 часа от създаването си профилът на Борисов бившият премиер събрал три пъти повече приятели от този на Бареков като обществена личност, който съществува отдавна.

Късно снощи от ГЕРБ съобщиха за изчезването на страницата на Бойко Борисов. Според запознати два са начините за блокиране на профил във Фейсбук - или да бъде докладван едновременно от множество организирани групи, или да бъде хакнат самият профил, уточниха от партията.

Рано тази сутрин от затворената група "На избори с ГЕРБ" съобщиха, че Борисов вече е сред членовете й.