четвъртък, 19 септември 2013 г.

Разкрития!

Водолазите, извадили трупа на дядо Кирил, са мъртви?!

Водолазите, които извадиха трупа на мъртвия варненски митрополит Кирил, са се удавили дни след неговата смърт. Това бомбастично твърдение прави Светльо Ангелов с прякор Портос в своя блог за православното християнство.
Ангелов разказва, че първият водолаз е кадрови морски войник, удавил се при нелеп инцидент, докато бил на катера с колегите си. Според Портос става въпрос за 26-годишния професионален водолаз, чието тяло бе извадено от морето край Бяла на 19 юли т.г. Мъжът загина при неизяснени обстоятелства, а единственото, което тогава се разбра, е, че се е подхлъзнал, докато бутилките са били на гърба му.
Вторият водолаз пък се казвал Белослав. Той съобщил пред свои близки, че митрополит Кирил е бил убит. Направил този извод, защото по време на изваждането на трупа от морето, по главата му имало отоци - съответно водолазът е решил, че става въпрос за насилствена смърт. Този водолаз също е намерен удавен. Инцидентът е станал в бурното море край устието на река Камчия, посочва в блога си Портос.
Доколко твърденията отговарят на истината?
Трупът на варненския митрополит Кирил изплува край плажа Траката на 9 юли. След проведено разследване и направена аутопсия, бе установено, че неговата кончина е настъпила вследствие на удавяне, причинено от евентуален инфаркт. По официални данни, не са били открити следи от насилствена смърт. Въпреки това из медиите се появиха не една и две спекулации, според които той е бил убит.
В момента временно Варненската митрополия се оглавява от Амвросий. След няколко седмици предстои начело на епархията да бъде избран нов митрополит.