събота, 28 септември 2013 г.

Разкрития!

Тадаръкова заклейми Ванга  като самозванка и агент на ДС в студиото на  руската телевизия ОРТ

Чудовищен скандал забърка в студиото на руската обществена телевизия ОРТ журналистката Светослава Тадаръкова. Подписващата се с моминската си фамилия Рудолф след шумния си развод с бизнесмена Димитър Тадаръков изследователка на паранормалното и вампиризма по света и у нас, цъфна изненадващо в студиото на Първи канал, където се записва предаването “Сегодня вечером” на Андрей Малахов.
Гости на Малахов, който е водещ и на друго култово токшоу по ОРТ – “Пусть говорят” (”Нека говорят”), от руска страна били режисьорът на 12-серийния филм за Ванга Сергей Барчуков, сценаристите Владимир и Татяна Сотникови, главният герой на лентата Сергей Медведев, помощник на покойния президент Борис Елцин, неговата асистентка Алиса, актьори от сагата, видни руски журналисти, публицисти и общественици, след които се откроявал легендарният тв-водещ на предаването “Моментът на истината” и на 4-серийния филм “Неизвестният Путин” Андрей Караулов. Всички те били настроени супер позитивно не само към филма “Вангелия”, но и към неговата основна героиня – топ ясновидката от Рупите. Мненията на руските участници в шоуто на Малахов за уникалната дарба на Ванга да предсказва бъдещето и да “чете” миналото варирали от горещото одобрение до превъзходната степен. С една дума – “братушките” демонстрирали, че я тачат почти като светица.

От българска страна в студиото на “Сегодня вечером” се представили племенницата на петричката Касандра – журналистката-египтоложка Красимира Стоянова, и един от любимците на покойната Ванга – бизнесменът Дмитрий Гачев, син на именития философ, литературовед и културолог от българо-руски произход Георгий Гачев. Двамата споделили съкровени лични спомени за сляпата, но “всевиждаща” пророчица и нейните удивителни предсказания, които били приети много топло от водещия, гостите и публиката.

В един момент обаче идилията се обърнала в своята пълна противоположност. Виновница за “ъпргрейдването” била Светослава Тадаръкова-Рудолф, която незнайно как се озовала в студиото. Според запознати бившата кадърка на БНТ била “командирована” в Москва от фондацията “Ванга”, която вече няколко години води епични битки с преките роднини и кръвни наследници на легендарната ясновидка и особено с Красимира Стоянова. Кой обаче е осигурил присъствието й в шоуто на Андрей Малахов, остава загадка.
Вместо да рекламира мисията на “българската светиня” в лицето на Ванга Тадаръкова се развихрила като вакханка, за да докаже колко измислен и фалшив е култът към петричката Пития. С пяна на уста, но без реални доказателства в ръце, експоловинката на Димитър Тадаръков започнала да клейми баба Ванга, обвинявайки я в самозванство и липса на оракулска дарба. Основен “коз” на журналистката от Би Би Ти било някакво предсказание на сляпата пророчица от далечната 1921 г., което според Светослава не се е сбъднало и досега.

За капак фенката на граф Дракула и неговите модерни адепти се изрепчила, че Ванга била агент на Държавна сигурност и че бившите тайни служби й помагали да “сканира” хора и събития и на тази база да втрещява българи и чужденци, редови посетители и ВИП-персони със своите прогнози. Това изказване на БГ журналистката било посрещнато с всеобщо изумление, тъй като малко преди това тя признала, че цялата документация за Ванга в ДС... била унищожена!

“Когато се говорят такива неща, е добре да се докажат. Представете документи и ще ви повярваме!”, посъветвали родната тв-водеща възмутени руски участници.