сряда, 18 септември 2013 г.

Разкрития!

Мъжът на секретарката на Доган стана заместник-министър

Със заповед на министър-председателя Пламен Орешарски на длъжността зам.-министър на
инвестиционното проектиране е назначен Джейхан Ибрямов.

Ето какво гласи официалната справка от Правителствената информационна служба на Министерски съвет: „Г-н Ибрямов е бил политически съветник в Кабинета на председателя на ДПС. В периода ноември 2009г. – ноември 2012г. е председател на Младежко ДПС, а преди това е бил и зам.-председател на младежката структура. От август 2007г. до ноември 2009г. г-н Ибрямов е бил изпълнителен директор на Сдружение „Толерантност“, а от ноември 2003г. до юли 2007г. е заемал поста проект мениджър във Фондация „Либерална интеграция“. В периода август 2003г. – октомври 2003г. е бил главен специалист в Дирекция „Спорт и здраве“ в Министерството на младежта и спорта.“

Ето и част от неформалната биография на Джейхан Ибрямов: Джейхан е роден в Търговище, завършил е математическа гимназия, а след това специалността „Кинезитерапия“ в Русенския университет и втора магистратура – „Политически мениджмънт и политически науки“ в Нов български университет. През 2002г, работи в организационния отдел на централата на ДПС. Забелязан е от председателя Доган като перспективен младежки лидер, и логично заема председателския пост на младежката структура.

Кинезитерапевтът Джейхан Ибрямов не крие политическите си амбиции. Минал е през всички стъпала от редови член на младежката структура до съветник на Ахмед Доган в парламента. В негови изказвания той не крие желанието си засериозна политическа кариера, с което обясняват и оставянето на „-ОВ“ във фамилното си име, с цел по-добре приемане извън движението. Според цитати в медиите негови кумири са (освен Доган) Чърчил и Маргарет Тачър.

През 2002г. се запознава с новата секретарка на Ахмед Доган, Биршен Яхова. Следват години на „тихо ухажване“ до предизборната кампания през 2009 година, когато пътуват много по цялата страна, когато и пламва искрата. Следва годеж и тежка сватба през 2012година.
Назначаването на доверен човек на Доган в ръководството на новосформираното министерство, което се очаква да координира големите инвестиционни и инфраструктурни проекти, е знаково за разпределението на сферите на влияние в новата коалиция БСП-ДПС, подкрепена от „Атака“.