неделя, 15 септември 2013 г.

Разкрития!

Странна химия между САЩ и Сирия

Сирия от вчера е член на Конвенцията за химическите оръжия. Джон Кери коментира след
срещата си с Лавров, че бунтовниците най-вероятно също разполагат с такива оръжия. Той добави, че тази стъпка на сирийските власти ще допринесат за по-нататъшното разоражаване на региона от подобни оръжия. Разбира се, Кери не коментира богатия арсенал на Израел от такива оръжия, за който документи на ЦРУ още от 1983г. сочат. Именно ядрения и химически арсенал на Израел е причината Сирия да притежава такива оръжия, обусновава се Асад. Той обаче прие голяма стъпка като направи Сирия член на Конвенцията за химическо оръжие.
Въпреки, че предложението на Русия Сирия да предаде химическите си оръжия под международен контрол да беше одобрено от международната общност, предотврати избиването на още хора в случай на американски удари и допринесе много за решаването на конфлита като цяло, въоръжената опозиция заяви, че не е съгласна с тази договорка между Сирия, САЩ и Русия.

Те дори призоваха Обама да нанесе удари без конвенция на ООН и въпреки намереното решение от кризата с химическите оръжия. В голямата си част тези наемници не са сирийци, те самите често извършват зверства спрямо цивилните сирийски граждани. Ние видяхме как ядат органи на убити хора, крещейки “Аллах е велик” режат глави и екзекутират “неверници”, така че за тях не е проблем САЩ да нанесат удари спрямо Сирия. Ако това е гражданска война тези чуждестранни екстремисти от Саудитска арабия, Афганистан, Ирак и др. държави нямат работа там. Проблемът е, че те губят позиции, наскоро изгубиха най-важния град, който контролираха  - бяха отблъснати от правителствените войски от град Хомс. Това принуди тях и САЩ да извършат тази химическа атака, три дни преди насрочената визита на инспекторите на ООН.

Въоръжената опозиция заяви, че не е съгласна да се предадат химическите оръжия…
Химическата атака – очевидна провокация
В тунел, където бунтовниците са се укривали в близост до предградията на Дамаск бяха открити материали за създаването на химическо оръжие, инструкции и противогази. Нито една българска медия не показа тези снимки.

През месец май беше първата химическа атака. Тогава тя беше извършена от позиции на бунтовническите сили. И тогава и сега оръжията бяха самоделни.

След атаката Башар Асад покани инспекторите на ООН и се разбраха те да дойдат на 24 август. На 21 август обаче бунтовниците отново изстреляха ракети със зарин край Дамаск, точно три дни преди визитата на ООН, инициирана от Башар Асад.