сряда, 11 септември 2013 г.

Актуално!

Местан търси отговорност от bTV за организиран сценарий

Скандал тресе сутрешния блок на bTV. Вече половин част председателят на ДПС Лютви
Местан е във война с водещите  Генка Шикерова и Константин Караджов.  След като стана ясно, че по-голямата част от интервюто ще бъде на тема "Делян Пеевски", Местан обяви: "Става въпрос за добре организиран и премислен сценарий по връщане към казуса "Пеевски". Защото виждаме, че протестите утихнаха и към тях трябва да се добави нова енергия. Темата е приключена за ДПС, защото в резултат на публичната реакция Делян Пеевски дори не встъпи в длъжност."
Случаят „Делян Пеевски” за ДПС е изчерпан, а политическите реалности в България не могат да бъдат сведени до един казус, още повече когато той е изчерпан. Това заяви в студиото на предаването „Тази сутрин” лидерът на ДПС Лютви Местан.

Коментарът му идва два дни след като председателят на БСП Сергей Станишев обяви, че кандидатурата на Делян Пеевски за председател на ДАНС, която постави началото на мащабни граждански протести, е била предложение на Движението за права и свободи.

„Много силно се надявам г-н Станишев да е имал предвид единствено безспорния факт, че два мандата г-н Пеевски е депутат от ДПС. Аз няма да споря със Станишев, още по-малко задочно. Решението беше обща политическа отговорност”, заяви още Местан.
В края на предаването Караджов се пошегува  с Лютви Местан и със странната дума „екзактно“, която той често използва.
„Словото трябва да бъде екзактно, нали така, г-н Местан?“. Не знам каква ирония влагате в тази дума, която често използвам, отвърна му пък лидерът на ДПС.