неделя, 15 септември 2013 г.

Разкрития!

Химическата атака в Сирия- фотомонтаж

Хакер разпространи e-mail кореспонденции между високопоставени военни на САЩ

Става въпрос за кореспонденции на полк. Антъни Макдоналд – зам. директор на щаба по
планиране на операции  на американското военно разузнаване. Беше разкрит и истинския произход на снимката, която държавния секретар на САЩ Джон Кери използва, за да убеди конгресмените да одобрят военни удари срещу Сирия. Снимката с мъртвите сирийски деца се оказа от Ирак. Кореспонденцията в имейлите и тази информация не беше разпространена от нито една българска медия.

22 септември – ден след химическата атака в Сирия

полк. Антъни Макдоналд разменя имейли с военния анализатор в американската армия – Евгени Фурст, в които обсъждат “успешното” провеждане на химическата атака в Сирия на 21 август:
Фурст: Между другото, видях последния ви успех. Моите поздравления. Добра работа! (поставя линк към статия относно химическата атака от 21 септември  във “Вашингтон Пост” – бел.ред.)

полк.Макдоналд: Както виждате, аз съм далеч от това сега, но знам, че нашите момчета са се постарали.

Изглежда полковник Макдоналд не е бил дискретен и в спалнята си, тъй като хакера разпространи и разговори между неговата съпруга – Дженифър Макдоналд и нейна близка:

М.Шапиро: Не мога да спра да мисля за ужасната химическа атака в Сирия. Видя ли тези деца? Те бяха отровени, те умряха, кога ще свърши всичко това? Виждам лицата им когато заспя, кога Тони (полк. Антъни Макдоналд – бел.ред.) ти каза за това?

Дж.Макдоналд: Аз също ги видях и се разстройх много. Но Тони ме опроверга. Той каза, че хлапетата не са били наранени, всичко е било за камерите. Така че, не се безпокой скъпа.

М.Шапиро: Просто не мога да спра да мисля за тези деца. Радвам се, че са живи. Дано са получили някакви подаръци или пари.


От кореспонденцията между Дженифър Макдоналд, съпругата на полк. Макдоналд и нейната приятелка става ясно, че разпространените кадри със сирийските деца са били режисирани – добре известна технология, която САЩ използват. Те използват кадри от Ирак, за да “покажат” какво прави Асад във Сирия. Всъщност, американската администрация призна, че разузнаването е имало данни за готвещата се атака 3 дни по-рано.

29 януари 2013г : Лондонския всекидневник „The Daily Mail” публикува кореспонденция от Луиз Бойл, озаглавена „САЩ подкрепят план за осъществяване на нападение с химическо оръжие срещу Сирия и да хвърлят вината върху режима на Ассад”.


Няколко дни след атаката от 21 август статията беше изровена отново на бял свят, тъй като половин година по-рано тя е звучала като “конспиративна теория”, макар и публикувана от авторитетното лондонско издание. В близките дни след атаката статията изведнъж се изпарява и е свалена.



Драматична снимка с мъртви деца от Ирак през 2003г. беше използвана, за да разчуства световната общност и конгресмените в САЩ, за да бъде одобрена желаната военна интервенция на САЩ.