сряда, 18 септември 2013 г.

Актуално!

ГЕРБ ще внесе вот на недоверие за Министерството на инвестиционното проектиране

ГЕРБ ще внесе вот на недоверие за Министерството на инвестиционното проектиране. Това обяви пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след заседание на парламентарната група на партията. Вотът на недоверие ще бъде внесен утре – 19 септември. ГЕРБ ще раздели вота на недоверие на няколко части, уточни Борисов.
„Има поне седем – осем теми, по които може да се внесе вот на недоверие. Колкото министерство, толкова теми. Утре мислим да започнем с инвестиционното министерство, защото всъщност няма такова министерство. Нека обяснят защо смениха първия министър и след това да казват какво работиха четири месеца, защо харчиха държавните пари, сгради, секретарки, шофьори, командировки, начинът на назначения, какво свършиха за четири месеца”, посочи лидерът на ГЕРБ.
„Почваме ги от тук и ще стигнем до международната изолация, в която Орешарски изпадна. Искам само да проследите първите четири месеца, когато аз бях премиер, колко столици, колко посещения и какво отношение имаха към нас. Сега имаме един македонски премиер в Кюстендил една неделя и инвестиционен форум в Китай, които се правят всяка година по два пъти”, коментира Бойко Борисов.
Както и по-рано Борисов обясни, за промяна на първоначалното решение са повлияли и критиките на партии от Реформаторския блок.