понеделник, 16 септември 2013 г.

Актуално!

Терор във Вашингтон: Най-малко 12 души са разстреляни! Снимки! Видео

Терорът посети Вашингтон. Най-малко един нападател откри безразборна стрелба в
американска военноморска база. Убити са поне 12 души, ранените са 15, съобщиха от полицията, но информацията за ужасния инцидент продължава да бъде разнопосочна.
Най-малко 12 души са загинали при стрелбата в американска военноморска база, съобщи началникът на полицията във Вашингтон Кейти Ланиър, като посочи, че сред загиналите е и стрелецът, който към момента не е идентифициран, предаде АФП. Ланиър заяви, че двама потенциални заподозрени са все още на свобода в „Нейви ярд” във Вашингтон. Мотивът за клането и самоличността на нападателите са все още неизвестни.

Кейти Ланиър допълни, че в резултат на стрелбата са ранени няколко души и уточни, че тяхното състояние не е животозастрашаващо. Ланиър съобщи още, че полицията издирва двама мъже, които са били забелязани в близост до мястото на стрелбата. Това са двама мъже – бял и чернокож, на възраст между 40 и 50 години, облечени във военна униформа. По данни на очевидци, и двамата заподозрени са били въоръжени.

Свидетели разказват, че афроамериканец на около 50 години, облечен във военен камуфлаж и въоръжен с автомат AR-15, е открил огън, нахлувайки в щабквартирата на Командването на военноморските системи.

Нападението бе извършено три дни след като международната терористична мрежа „Ал Кайда“, използвайки 12-ата годишнина от атентатите на 11 септември 2001 г., призова за удари по Америка.