петък, 27 септември 2013 г.

Скандално!

В „Билла“ чистят фекалии до хляба! Снимка

Камион изпомпва фекалии точно до картофи, мляко и хляб
Сн.М. Ангелов
Една от най-големите вериги за хранителни стоки у нас "Билла" не признава нито една
хранителна норма. Жители на кв. "Орландовци" сигнализират с шокиращи данни пори какви условия се съхраняват храните в магазина на "Билла" в района, които могат да доведат до епидемия от различни заболявания.
Фекалии и препарати за чистене буквално се изливат върху продукти от първа необходимост като хляб, мляко, месо, плодове и зеленчуци. Машините, с които се изпомпват отходните води от тоалетните в магазина, се намират на метри от палетите с хляб или от кашоните с домати и краставици, пише столичен вестник.
"Виждали сме как изтичат нечистотии до щайгите със зеленчуци", шокирани разказват свидетелите на ежедневното изпомпване на тоалетните от магазина. В същото време кофите за боклук и камионите за смет стоят на сантиметри от мляко и месо. Заразяването с опасни бактерии изобщо не е изключено, уплашени са жителите на квартала. Десетките им опити да сезират здравните служби за проверка на хигиената в "Билла" обаче не са дали резултат досега. Според запознати управителите на веригата плащат солидни рушвети на инспекторите, за да си затварят очите за шокиращите нарушения на нормите.
А "Орландовци" е един от кварталите на София, в които липсва канализация и затова има инфекции като хепатит Б, заболели от стомашно-чревни разстройства. В "Орландовци" са готови да излязат на протест заради кошмарните условия, в които се съхраняват храните.