петък, 13 септември 2013 г.

Актуално!

Бойко Борисов към Станишев: Мързеливци да не ми казват, че съм спал

Съжалявам, че г-н Местан от няколко дни не е работа. Явно е зает с даване на интервюта. Така
започна изказването си в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, но после бързо нападна Сергей Станишев, който се изказа преди него по темата за европейските фондове.
"Европейските съвети през изминалите няколко годни действително бяха действително един огромно изпитание за целостта на ЕС", заяви Борисов по повод думите на Сергей Станишев, че е спал по време на Европейския съвет. Той посъветва депутатите да се обърнат към европейските си колеги: "Питайте ги как се водеха дебати по 36 часа. В 5 ч. сутринта дамите ходеха да си оправят външния вид".

"За първи път се гледаше бюджет, в който не се дават повече пари. Не кой да получи повече, а за драстично намаляване на бюджетите на различните държави", припомни Борисов. "Не си представям, ако бяха в Испания премиер и се върна от 35 на 15 млрд. намаление.

"Това, което направихме, то се вижда. И затова сме отново първа политическа сила, господине. А вие не сте. Вие сте все трета", репликира той и депутатите от ДПС.

"Г-н Орешарски, аз действително искам да ви помоля по тази толкова важна тема да не допускате вие политизиране. Защото веднъж в предишно управление бяха спирани фондове. Това не трябва да се допуска. Те не го наричат "спиране", а "несъответствие". Но няма пари, едно и също е", каза още Борисов.

"Парите, ако ги усвоим всичките, това са 26-27 млрд. лв. да влязат в България. Никой няма да ни даде подобни пари. Никой както Брюксел не дава готови пари", заяви лидерът на ГЕРБ.

"Не е вярно, че сме дали отколкото сме получили", отговори той и на констатацията на "Атака".

"Когато по важни теми се казва, че някой е спал, а в същото време го казва някой, който е доказано мързелив, аз не мога така да работя", заяви Борисов.