вторник, 3 септември 2013 г.

Актуално!

Ракети летят над Средиземно море

Игра на нерви, смут и напрежение в морето заради очакваната въздушна атака срещу Сирия белязаха вторник.
След като руската система за предупреждение при ракетни нападения засече във вторник две изстреляни балистични ракети в акваторията на Средиземно море, израелски военен представител призна, че целите са израелски.
Те били изстреляни във връзка с изпитания на системата за противоракетната отбрана.
Засечените от Русия обекти в Средиземно море вероятно са били ракети, изстреляни в рамките на военно учение, провеждано съвместно от САЩ и Израел,
предаде „Йедиот ахронот”.
Израелското министерство на отбраната в сътрудничество с американските сили са провели тест с изстрелване на ракети и проследяването им от радарна система.
Според АФП ракетите са изстреляни от Средиземно море и от военна база в Централен Израел.
По-рано Русия допусна, че ракетите са метеорологични и че може да са изстреляни от американски кораб за изясняване на метеоролгичната обстановка в Средиземноморието. Париж и Лондон заявиха, че нямат данни за ракетите, а НАТО опроверга информацията.
Сирийски източник уточни, че ракетите са паднали в морето.
Като се позова на източници от силовите структури на Сирия, телевизионният канал "Скай нюз Арабия" съобщи, че сирийските радари не са регистрирали падане на ркетите върху територита на страната.
Според сирийските медии в Дамаск положението било спокойно. На границата с Ливан не се забелязвало допълнително струпване на сирийски бежанци,
отбелязва РИА Новости.