четвъртък, 19 септември 2013 г.

Актуално!

ГЕРБ внесоха вота на недоверие

Точно в 11.30 ч. парламентарната група на ГЕРБ внесе искането за вот на недоверие срещу
кабинета "Орешарски".  Документите бяха депозирани в деловодството на парламента от депутатите Димитър Главчев, Лили Павлова и Александър Ненков пет минути, след като премиерът влезе в парламента, за да направи отчет за работата в първите 100 дни на правителството.
"Радваме се, че поне депозирахме частичен вот на недоверие. Това правителство няма и цялостна политика. Но днешният ни вот на недоверие е към министерството на инвестиционната политика и планирането", обясни в кулоарите на парламента Димитър Главчев. Той каза, че така много често ГЕРБ ще внасят частични вотове на недоверие. "Надявам се да не са много, а правителството час по-скоро да си подаде оставката", поясни Главчев.
"Строителството и инвестиционната политика са много важни. Но това министерство нищо не прави. И така се забави строителният процес. В момента се прави безпрецедентна политическа чистка", каза Лили Павлова.
Искането на вота е подписано от 96 от общо 97 депутати от ГЕРБ. Йоана Кирова е извън страната - затова не е поставила своя подпис.