сряда, 25 септември 2013 г.

Разкрития!

Братя словаци се самоубиха  ритуално в Родопите

Двамата словаци, обесени в обща примка край село Загражден, община Баните, се казват Бранислав и Марсел Колесар. Те са били туристи, отседнали в родопското село, където местните ги виждали да се разхождат и пазаруват. Мъжете разпънали палатката си в местността на 4-5 км от Загражден и пътували с велосипеди. 
Телата са открити на 20 септември в 19:00 часа в местността „Бекирова ливада", замлище на село Загражден.
Работи се по версията за двойно и дори ритуално самоубийство.
Двата трупа са в напреднал стадий на разложение и трудно могат да бъдат разпознати.
Наоколо са намерили вещите им, колелетата, храна, празни бутилки от алкохол. Няма следи от дрога или грабеж.
Предстои ДНК-експертизи да докажат със сигурност, че труповете са именно на 26-годишния Бранислав и на 35-годишния му брат Марсел.
Проверява се кога са пристигнали в страната и региона. Вероятно смъртта им е настъпила в началото на септември, тъй като разложението на телата е в напреднал стадий.
За целта ще се прави международна поръчка до властите в Словакия. Външно министерство вече е уведомено, тъй като в случая става дума за чужди граждани и трябва чрез дипломатическите ни служби в Словакия да се търси връзка с близките на жертвите.
По-малкият брат – Бранислав, е живеел в Манхатън, Ню Йорк, разполагал е с много пари и е работел във фирма за автомобилни части. Завършил е железничарско училище в Кошице, заминава за Америка веднага след това. По-големият брат Марсел е живеел също в Кошице. Той е женен и има дъщеричка на 11 години.
От страницата на Бранислав във Фейсбук става ясно, че той е дошъл от Америка, за да прекара отпуската си с брат си. Двамата са запалени планинари и заради това са избрали Родопите като дестинация.

Самият Бранислав се увличал от религия и езотерика. Също така е и запален активист срещу правителството и проамериканската политика. Страницата му в социалната мрежа е изпълнена и с постове срещу глобализацията.


Пак там той споделя, че се чувства самотен. “Ако можех да имам приятелка, която да обичам. Някой ще ме запознае ли с такова момиче? Чувствам се самотен и ненужен”, пише Бранислав.
Обновена