сряда, 4 септември 2013 г.

#ДАНСwithme

"Голямото посрещане" на депутатите започна!

Властта си води пак автобуси с контрапротестиращи

Протестиращи срещу правителството на Пламен Орешарски граждани се събират в района на
сградата на Народното събрание, където след около час ще започне първото заседание на депутатите от есенната сесия на парламента. До този момент обстановката е спокойна. Чуват се скандирания „Оставка" и освирквания.
Очаква се в района на Народното събрание да се съберат и привърженици на правителството на Пламен Орешарски.
Контрапротестиращи пристигат с автобуси в подкрепа на кабинета. Първите автобуси, дошли

за протестите в столицата, вече пристигнаха. Те са с пернишка регистрация. Паркирани са на бул. „Дондуков“. Хората в тях разказаха, че са дошли за контрапротеста.
Перничаните отделили по 5 лв. от бюджета си, за да си платят транспорта. Иначе били безработни.

В еди от автобусите имаше натрупани стекове бутилки с вода и приготвени сандвичи за раздаване. Контрапротестиращите твърдят, че сами са се организирали.

Целият център на София гъмжи от полиция и жандармерия.
Парламентът е отцепен още от далечните подстъпи. Само на кръстовището на "Раковски" и "Дондуков" униформените бяха над 100. Засега движението не  е спирано.

Бойко Борисов: Управляващите се държат нагло и продължават да уволняват

"Управляващите се държат изключително нагло и продължават да уволняват в полицията и
държавната администрация. А те не са спечелили изборитете. Те са трета-четвърта-пета политическа сила". Това заяви преди минути Бойко Борисов.
Лидерът на ГЕРБ призова управляващите незабавно да подадат остовка.
"При нас в партията имаше хора, които не бяха най-правилните. Но лека-полека са прочистваме от тях", категоличен е Борисов. Той обеща да отиде при протестиращите, за да види как ще го посрещнат

След финт на жандармерията парламентът заседава


Депутатите влязоха безпрепятствено в сградата на Народното събрание, след като коли на
жандармерията спряха видимостта на протестиращите към северния вход. Петдесетина протестиращи се отправиха към северния вход, за да освиркват депутатите, които идват за първия си работен ден след ваканцията. Видимостта им обаче беше възпрепятствана от кордон коли на жандармерията. Протестиращите освиркват сградата на парламента. Освен традицПарламентът започна първото си заседание след ваканцията. Председателят на Народното събрание Михаил Миков обяви, че има кворум и откри първото заседание от есенната сесия. В пленарна зала присъстват всички парламентарни групи.ионните тромби и барабани, звучи и сирена.
Сигнал за бомба в НС е подаден на тел. 112. Депутатите отказаха да напуснат сградата.

Орешарски влезе цял в парламента

Премиерът Пламен Орешарски влезе в парламента, където ще присъства на блицконтрол в пленарна зала. Той мина през обсадата на Народното събрание, без да се срещне очи в очи с протестиращите, благодарение на засилената охрана от страна на полиция, жандармерия и НСО.

Орешарски, както и членове на неговия министерски екип, ще отговарят на въпроси на депутатите. Основна тема в парламента също така ще бъде и ситуацията в Сирия, която ще се обсъжда в пленарна зала. Депутатите ще коментират и българската позиция в очертаващия се конфликт.

Обновена 12:29