сряда, 2 октомври 2013 г.

Разкрития!

Министър Стоянович пътува с кола през 4 държави до Москва заради страх от самолети

За да открие изложбата "Легендите оживяват. Тракийското злато от България" в държавния исторически музей в Москва на Стоянович се наложило да пропътува с автомобил над 2200 км. и да премине през четири държави за да стигне до руската столица. Причината за сложната пътна процедура била заради паническия страх, който министърът изпитвал от летене със самолет. Заради това той потеглил отделно от официалната делегация в петък, 27 октомври в компанията на шефа на кабинета си Гергана Стоянова, която играе ролята и на водеща в ТВ7.
Поне 4 хил. евро е пътят му до там. Като има страх да лети със самолет да си прати заместници да го представляват. Защо трябва да утежнява бюджета за сметка на капризите си. Мен като ме е страх от самолет не скачам с парашут. Ако така се съобразяват с прищявките му това министерство трябва да струва златно на държавата, коментира пред Faktor.bg предшественикът му Вежди Рашидов. Според скулптура екскурзията на Стоянович с  ядене, пиене и спане ще скочи към 10 хил. евро.
Аз за толкова пари съм ремонтирал училище на децата, възмущава се Рашидов. Той е категоричен, че тракийските богатства се показват в Москва по негова идея.