петък, 4 октомври 2013 г.

Разкрития

Кой държи медиите в България? Кои са агентите на ДС в медиите?

Неяснотата кой стои зад определена медия и чии интереси обслужва тя отбеляза в последните дни посланика на Германия у нас Матиас Хьопфнер. Посланик Хьопфнер преповтори добре познати истини:
 “Ако медиите се управляват от концентрирана собственост, от малко на брой на икономически и отчасти олигархично свързани помежду си структури, демокрацията е застрашена. Собствеността на медиите е в ръцете на няколко играчи, които са скрити зад привидната пъстрота на медиите. “Не е ясно кой стои зад определена медия”, каза още той и се аргументира с наблюдението си, че някои скандали има редовно водещо място в някои медии, а други проблеми се подминават. Така се подменяло общественото мнение и се атакуват определи конкуренти или политици. “
Ето  някои от “играчите”, за които германския посланик споменава.
Медийната империя на ДПС
Последните покупки на Нова българска медийна група, зад която стои ДПС, са телевизия ТВ7 и вестник “Експрес”. Нова българска медийна група притежава и “Монитор”, “Телеграф” и “Политика”. Човекът, който манипулира мнението и създава изкуствено напрежение между турската общност и етническите българи в държавата стои зад редица печатни издания и телевизия ТВ7, която Нова българска медийна група купи от човека с прякор Любо-Пъпката. Освен това Доган е бил агент на Държавна сигурност, който има цели три прякора, доказващи че е бил доста деен агент – “Ангелов”, “Сергей” и “Сава”. Предишния собственик на ТВ7 и в. “Експрес” Любомир Павлов също има топли връзки с ДПС.
Тодор Батков – човек на Чорни в България
Тодор Батков, български адвокат и бизнесмен, служи за пълномощник и представител на бизнеса и интересите на прочутия руско-израелски бизнесмен Майкъл Черни или още „Михайл Чорни”. Българското правителство обяви Чорни за заплаха за националната сигурност през 2000 г. и му забрани да влиза в страната. Чорни обаче поддържа влиянието си над своите компании – включително футболния клуб Левски, вестник Стандарт и хотела Банкя Палас – като прехвърли собствеността върху Батков.

Тодор Батков беше “осветен” като агент на ДС. Батков е бил нещатен сътрудник на Трето управление на ДС (военното контраразузнаване), привлечен през 1977 г. Оказва се, че не просто агент стои зад вестник Стандарт, а агент упълномощен от скандалния бизнесмен, изгонен от държавата като представляващ за нея заплаха – Майкъл Чорни.

АГЕНТИ НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ В БЪЛГАРСКАТА МЕДИЙНА СРЕДА:

Тодор Коруев (като зам. главен редактор на в. “Дума”)
Евгений Станчев (като главен редактор на “Дума”)
Петър Манджуков (бивш издател на “Дума”, обявяван вече)
Валери Найденов (бивш главен редактор на в. “24 часа” и “Класа”, обявяван вече)
Кеворк Кеворкян(сега е обявен, защото е проверен като автор на “Труд”)
Валентин Бояджиев (бивш отговорен редактор на в. “Уикенд”)
Георги Готев (бивш зам. главен редактор на “Стандарт”)
Сред собствениците на медии, “осветени” досега като агенти на ДС, са още
Димитър Иванов (в. Земя”)
Красимир Гергов (като собственик в “Класик ФМ радио”)
Тошо Тошев (“Медия холдинг”)
Радосвет Радев (“Дарик радио”)
Красимир Узунов (агенция “Фокус”)
Петър Пунчев и Константин Тилев (радио “ФМ+”, “Мила ФМ”, “Орфей медиа ФМ”)
Георги Агафонов (“Вяра тв”, “Хип хоп тв” и “Хот тв”)
Освен на локални политически/икономически или олигархични кръгове, на които служат български издания има и такива, които защитават интересите на чуждестранните лобита у нас. Например на американското, или руското такова. Може да видите как една медия открито лобира за “АЕЦ БЕЛЕНЕ” и Южен Поток, които са руски проекти, а друга – за конкурентните на тях, например Набуко, подкрепян от американците и турците, бива изтъкван и промотиран за сметка на Южен Поток. Държави като САЩ и Русия използват свои издания у нас, за да промотират политиките си в съревнованието да затвърдят позициите си у нас