петък, 4 октомври 2013 г.

Актуално!

Парламентът пак без кворум! Борисов: Станишев да идва на работа и да си води и фикусчето!

Парламентът за пореден път не започна работа заради липса на кворум.Председателят на парламента Михаил Миков отначало помоли депутатите да се регистрират. След като се бяха регистрирали 110 народни представители, Миков заяви: "Тя работи системата, ама не се ползва. Ако обичат, квесторите да преброят по блокове. Знаете за Конституционния съд".
По думите му някои групи нямат секретари, затова преброяването не може да стане чрез секретари. "Всеки има право да присъства или да отсъства от залата. 110 народни представители са се регистрирали, но да видим дали има разлика между системата и присъстващите в залата", каза той. Депутатите на ГЕРБ първо не се регистрираха, а след това парламентарната им група излезе от пленарна зала.
След преброяване от квесторите се оказа, че присъстващите депутати в зала са 110. В резултат Миков обяви, че днес няма да се проведе парламентарно заседание.
В кулоарите Борисов заяви: “Станишев да идва на работа, а и да си водят фикусчето дето си го отглеждат. Аз не съм длъжен да им правя кворум.“