понеделник, 7 октомври 2013 г.

Разкрития!

Мая Манолова слага  „Шушумигата” за зам- шеф на митниците

Под натиск на БСП правителството на Орешарски готви нови рокади в Агенция „Митници”.
С активното лобиране на зам. шефа на парламента Мая Манолова и на новия митнически шеф Кирил Желев предлагат на министъра на финансите да назначи за зам.началник на Агенцията скандално-известния Нкола Шушков. Името на Шушков нашумя преди години, след като Емил Димитров – Ревизоро обяви публично, че митнически шеф с прякор Шушумигата държи контрабандата в Югозападна България. По-късно самият Ваньо Танов разкри, че зад емблематичния прякор се крие Николай Шушков, който бе шеф на митница Югозапдна. Първоначално Танов обяви, че подчиненият му работи добре и няма да го маха от поста, но по-късно, соченият за бос на контрабандата в този район сам подаде оставка.
Сега БСП е решила да го реанимира, издигайки го в най-висшето ръководство в сектора.
Митничари коментират, че назначението на Шушков ще предизвика напрежение, защото името му е замесено в доста скандални истории, които ще компрометират допълнително правителството.
В разсекретен преди няколко години доклад на Инспектората на Агенция "Митници" за случвалото се по граничните ни пунктове през 2006 г.  стана ясно, че по времето когато Шушков беше началник на ГКПП са вършени доста нарушения. Едно от най-фрапиращите е свързано с внос на сланина от САЩ, а  документите са обработени на Кулата в неработно време, 3 часа преди настъпването на Нова година, когато в България работят само спешните центрове и светофарите. Целта била да се спестят 40-те процента мито, влизащи в сила от 00.00 на Нова година.
През този не особено добър за Шушков период гръмна и скандалът с цистерната, минала няколко пъти през ГКПП - Логодаш, пълна с контрабандни цигари. Около този случай се заговори и за началник на КПП, през чиято вила край язовира минавали всички нередовни вносители, за да се отчитат, писа в. „Струма”.
Шушков е с дебело комунистическо досие, което никога не е крил, преди две години беше номиниран и за кмет на Благоевград от БСП.